500e26c1-520f-49e1-90f0-a330998ec434
Exposicions
Del mie 26/9 al lun 5/11 de 2018
Centre del Carme
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

‘Dreamcity’ és una trilogia documental experimental on l’artista urbanista Khairi Jemli realitza una recerca en tres barris que es troben en processos diferents: Sant Antón a Conca, Sant Francisco a Bilbao i Russafa a València. En aquest últim, al costat de l’Associació de Joves Artistes Precaris, s’ha desenvolupat el projecte ‘Hijos del Jardín’, seleccionat en la convocatòria Altaveu. En ell s’inicien una sèrie d’activitats artístiques que tenen com a fi visibilitzar la importància d’un espai públic que siga realment per a tots i un punt de trobada per a teixir xarxes i, en definitiva, crear cohesió social.
A través de les intervencions en l’espai públic i les accions artístiques, aquest projecte visibilitza el poder popular i la importància que aquest té, empoderant així als sectors invisibilitzats dins d’aquests barris. Per a conéixer més de prop quin és l’experiència viscuda dins d’ells, s’han arreplegat testimoniatges directes d’actors importants en el barri a través d’un format documental experimental que ajuda a trobar diferents capes de lectura.
Aquesta trilogia de recerca experimental ens convida a fer que reflexionem sobre com utilitzem l’espai públic i com podem recuperar-ho enfront de l’especulació immobiliària i la mercantilització d’aquests espais. Khairi Jemli ens proposa d’aquesta manera una recuperació de la ciutat per als ciutadans com ja proposava Lefevre a principis de segle passat en el seu homònim assaig ‘El derecho a la ciudad’.

Centre del Carme Ciutat Vella

Calle Museu, 2
46003 Valencia