Cinema
Miércoles 10/3 de 2021   18.00
La Filmoteca
Valencia (Ciutat Vella)
2.5€

Al llarg de 2020, l’IVC ha organitzat diversos actes d’homenatge a Ovidi Montllor amb motiu del 25 aniversari de la seua mort. L’any Ovidi culmina aquest 10 de març en La Filmoteca amb la projecció d’Héctor, una pel·lícula valenciana a reivindicar en la que l’artista alcoià brinda un dels seus millors treballs com a actor. El dia de Sant Josep està programada una altra sessió especial, en aquest cas per a invocar el record de les Falles que, per segon any consecutiu, no podran celebrar-se. La Filmoteca estrena el documental Regino Más, l’art del foc, que fa un recorregut per l’obra del cèlebre artista faller que suposa repassar una part important de la història de la festa fallera.

DC 10 MAR / 18:00H
Héctor (El estigma del miedo)
CARLOS PÉREZ FERRÉ. Espanya. 1982. Color. 89′. 35 mm.
Int. Ovidi Montllor, Juli Mira, Aldo Sambrell, Lali Espinet, Roberto Sansilvestre.
Héctor és un personatge solitari i esquerp que viu en la Serra dels Plans. Un dia, un estrany personatge comença a rondar sa casa i Héctor acaba tancant-se en ella obsessionat per la idea de la resurrecció de son pare.
> Debut d’un joveníssim Pérez Ferré que va sorprendre en el Festival de Sant Sebastià, on va rebre un premi per la seua magnífica fotografia, clau a l’hora d’aconseguir una atmosfera que situa a pel·lícula en els límits del cine fantàstic. Héctor s’ha comparat sovint amb Furtivos; no sols comparteix amb la cinta de Borau l’entorn rural, el simbolisme i la presència de l’Ovidi; també una densitat expressiva inusual en una òpera prima.

La Filmoteca Ciutat Vella

Pl. Ajuntament, 17
46002 Valencia