Teatre-Dansa
Sábado 1/12 de 2018   20.30
La Mutant
València (Poblats Marítims)
10€

“La millor victòria és vèncer sense combatre”, afirmava el general xinés Sun Tzu, aqueix és l’escenari triat pel ballador Eduardo Guerrero per a posar en peus el seu nou espectacle, que porta el seu polisèmic cognom.

En aquesta ocasió, el ballador se centra en la seua relació amb les dones -la seua mare, les seues mestres, els seus amants, les seues amigues-, en aqueix territori límit en el qual la sentimentalitat conviu amb la sensualitat però supera ambdues temperatures vitals, fins a trobar un pont entre gèneres i sexes al que solem cridar persona. Es tracta d’una tensió sense traumes, d’un combat interior, sense excessius danys col·laterals, més enllà de la passió i del compromís amb la seua pròpia tirada masculina.

Aqueix és, en línies generals, el seu pretext, el de fer de la guerra un art. No obstant açò, el seu millor exèrcit és ell mateix, escortat pel cante i amb una munició musical de primera. ‘Guerrero’ es converteix en una al·legoria de la seua pròpia concepció del món i de l’espectacle, amb un clar vencedor d’aquesta epopeia: el ball flamenc. Juan José Tellez

La Mutant Poblats Marítims

Joan Verdeguer, 16
46024 València