Cinema
Sábado 6/2 de 2021   18.00
La Filmoteca
Valencia (Ciutat Vella)
2.5€

LUIS BUÑUEL. Mèxic. 1947. B/N. 91′. DCP.
Int. Libertad Lamarque, Jorge Negrete, Mercedes Barba, Agustín Isunza, Julio Villareal, José Baviera, Francisco Jambrina, Alfonso Bedoya, Charles Rooner.

Dos presos fugen de la presó i troben treball en un pou de petroli. Quan l’amo de l’empresa extractora desapareix, la seua germana el relleva al capdavant del negoci. Encara que sospita que els dos treballadors poden estar involucrats en la desaparició del seu germà, no pot evitar sentir-se atreta per un d’ells.

> “Malgrat certa inseguretat de Buñuel després de molt de temps sense rodar llargmetratges, de l’excessiu control en la producció per part de les dues estrelles protagonistes i de l’escàs pressupost, que van impedir que la pel·lícula fora més còmica i més crítica, Buñuel es va revoltar íntimament contra totes aquestes circumstàncies i va introduir temes i detalls que formaven part dels seus gustos i obsessions. En aquesta obra podem trobar, encara que encara en estat embrionari, assumptes com la relació entre erotisme i mort, la llibertat, l’humor o la caritat.” AMPARO MARTÍNEZ HERRANZ, Artigrama, núm. 17, 2002.

La Filmoteca Ciutat Vella

Pl. Ajuntament, 17
46002 Valencia