Altres
Domingo 2/2 de 2020
Las Naves
Valencia (Poblats Marítims)

Els dies 31 de gener, 1 i 2 de febrer tindrà lloc la Global Game Jam 2020 per dotzé any consecutiu, a Las Naves.
Es tracta d’un esdeveniment internacional on desenvolupadors i desenvolupadores de tot el món es reuneixen en diferents seus del planeta per a crear jocs en 48 hores.

En l’anterior edició van participar al voltant de 47.000 creadors i creadores que van compondre prop de 9.000 videojocs al voltant del món en 860 seus de 113 països diferents. L’Associació d’Estudiants de Videojocs (AEV), en col·laboració amb Las Naves, ha mantingut una seu durant sis anys com els majors amfitrions d’aquest esdeveniment a la ciutat de València.

Una Game Jam és una trobada de desenvolupadores i desenvolupadors de tota mena que té com a propòsit la creació de videojocs en un curt període de temps, en el nostre cas quaranta-huit hores. Les persones participants solen estar especialitzades en una o diverses disciplines: programació, disseny, art, música, etc. L’esdeveniment els anima a formar grups de treball on hauran de cooperar, mostrar creativitat i treballar en equip per a tirar avant la seua idea. D’aquesta forma es generen sinergies de treball i equip que poden aprofitar de cara al seu futur professional, a més de servir com a experiència positiva/formativa en el sector de desenvolupament de videojocs.

A més, les Game Jams són conegudes per ajudar a crear noves amistats, incrementar la confiança i generar oportunitats dins de la comunitat de desenvolupament. És una activitat intel·lectual creativa que suposa un repte i convida a l’exploració de noves idees i tecnologies, donant l’oportunitat de fer una cosa única i posant a prova les habilitats de l’usuari

En l’estructura general d’una Game Jam, les persones participants es reuneixen el divendres a mitjan vesprada, munten els seus equips i veuen un breu vídeo on s’exposa la temàtica secreta sobre la qual tots els participants hauran d’elaborar els seus videojocs. Aquest vídeo és el tret d’eixida a les 48 hores intensives que acaben en la vesprada del diumenge donant fi a l’esdeveniment. Atés que es tracta d’un esdeveniment internacional, l’inici i el final es realitza de manera escalonada segons l’hora local de cada país, per tant és important mantindre en secret el tema durant la vesprada del primer dia.

L’esdeveniment començarà el divendres 31 de gener a les 16.30 hores, moment en el qual les persones participants hauran de personar-se a Las Naves. Es realitzarà un breu check-in, comprovant els registres a l’esdeveniment i acreditant-los, procedint-se a visionar el vídeo de benvinguda que l’organització de GGJ distribueix a les seues seus. Una vegada es dóna a conéixer el tema sobre el qual es van realitzar els jocs, es dóna per començat el període de creació.

Durant l’esdeveniment, l’organització s’encarregarà de proveir de refrescos, aigua, desdejunis i berenars, la majoria d’ells en constant disposició. Es mantindran torns de guàrdia, de manera que sempre hi haurà algun membre de l’AEV a la disposició de les persones participants en cas de necessitar alguna ajuda. A més, a meitat de l’esdeveniment es realitzarà una xicoteta dinàmica on tots i totes faran una presentació o pitch sobre com està anant el seu desenvolupament i la resta de creadors podran provar els seus treballs, donar-los feedback i prestar-se ajuda mútuament. Això promou l’esperit de cooperació que distingeix a una jam presencial. En acabar la jam, cada grup presentarà el seu joc acabat, explicant com ha sigut el desenvolupament d’aquest.

Las Naves Poblats Marítims

Calle Joan Verdeguer, 16-24
46024 Valencia