Confèrencia-Debat
Martes 12/1 de 2016   19.30

()
Entrada libre

Geografías de la Ruta de la Seda

El Jardí Botànic acull la conferència “Geografías de la ruta de la seda: montañas, desiertos, glaciares. El largo hilo de seda”, dins del cicle de conferències “Vislumbres de la Ruta de la Seda”, organitzat per Llibreria Patagonia. Un cicle d’activitats i xerrades per celebrar la declaració de València com Ciutat de la Seda 2016 en què participaran personalitats de diferents camps: religions, viatges, dones exploradores, literatura…

Així, el proper 12 de gener podrem gaudir de les paraules i experiències dels ponents Eduardo Martínez de Pisón i Sebastián Álvaro. El primer coneix ben bé el terreny que xafa perquè a més de geògraf és alpinista. Eduardo Martínez és catedràtic emèrit de Geografia Física en la Universitat Autònoma de Madrid i ha escrit nombroses obres del que més sap, paisatges, muntanyes i volcans des d’Alaska al Tíbet.

Al seu torn, Sebastian Álvaro és periodista encara que ell prefereix dir que conta històries, com la seua pròpia, ja que va començar a treballar en TVE quan sols tenia 17 anys, però als anys 80 va canviar Prado del Rey per l’Himàlaia per realitzar centenars de documentals, entre ells, el prestigiós “Al filo de lo impossible”. Hui dia segueix coordinant expedicions i col·laborant en labor humanitària en llocs d’alta muntanya per millorar les condicions de vida a Nepal, Pakistán i Equador.

Us esperem el 12 de gener per estirar del fil de seda que va juntar cultures, religions, paisatges i persones. I si el que vols és conèixer l’aspecte més agrest de la coneguda Ruta de la Seda, de segur que aquestes dues xerrades et semblaran d’allò més interessants.