Confèrencia-Debat
Lunes 25/11 de 2019   19.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Després de la conferència Guia per a entendre el Brexit, de l’economista Álvaro Anchuelo, el cicle Les raons d’Europa de l’Escola  Europea de Pensament Lluís Vives de la Universitat de València continua la seua programació amb la taula redona El futur d’Europa en la teua universitat. En aquesta taula redona, que moderarà el professor Cecilio Tamarit, catedràtic d’economia aplicada de la Universitat de València i coordinador del Centre d’Excel·lència Jean Monnet sobre Integració i Governança, intervindran Lucas González Ojeda, cap de premsa de l’Oficina de Representació de la Comissió Europea a Espanya, i Antonio Bar Cendón, catedràtic de dret constitucional de la Universitat de València i titular d’una càtedra Jean Monnet ad personam. L’acte tindrà lloc el dilluns 25 de novembre, a les 19 hores, al paranimf del Centre Cultural la Nau. L’entrada és lliure. Places limitades.

L’acte s’ha coorganitzat en el marc de la campanya El futur d’Europa en la teua universitat de la Comissió Europea, que pren el mateix nom que l’acte. Amb aquesta taula redona es pretén apropar a la societat en general i a la comunitat universitària en particular el debat sobre les línies futures que han de configurar el projecte europeu una vegada constituït el nou Parlament Europeu i establertes les principals directriuu de treball que seguirà la recentment elegida nova president de la Comissió Europea, Úrsula van der Layen.

Els participants en aquesta taula redona discutiran sobre diferents qüestions relacionades amb el context polític europeu actual, com un possible pacte verd europeu, els canvis necessaris per a una economia digital, la preservació del model social europeu, l’impuls democràtic o el paper d’Europa com a potència mundial, entre altres d’interès polític i humanitari.

El cicle Les raons d’Europa conclourà el proper 12 de desembre amb la conferència El món que ve, que donarà l’exministre d’assumptes exteriors Josep Piqué Camps.

L’Escola  Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural del Vicerectorat de Cultura i Esport, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que constitueix un fòrum per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els problemes de l’actualitat. En l’Escola participen uns altres actors de l’administració pública i de la societat civil: la Presidència de la Generalitat, l’Ajuntament de València, la Conselleria de Transparència i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Institut Alfons el Magnànim, l’Escola Europea d’Humanitats i Caixa Popular.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia