Captura de pantalla 2021-03-23 a las 10.14.33
Confèrencia-Debat
Jueves 1/4 de 2021   19.00
Online
Online (Altres)
Entrada libre

Utilitzant “Los afortunados” com a cas d’estudi, la conferència planteja una oportunitat per a reflexionar sobre la posició i el paper del fotògraf en la producció de sèries fotogràfiques de gran importància social. En paral·lel, gaudirem d’un recorregut per la incipient trajectòria d’aquesta jove autora revelant, en aquest itinerari, com entén la fotografia i com ha anat desenvolupant una manera de fer i de veure, posant l’accent principalment en l’enfocament col·laboratiu que caracteritza el seu treball i la seua manera d’abordar els diferents projectes.

Lúa Ribeira (La Corunya, 1986) és una fotògrafa establida al Regne Unit representada per l’agència Magnum Photos.
En 2011 es va graduar en Disseny Gràfic en BAU Escola de Disseny, Barcelona i posteriorment en 2016 es llicència en Fotografia Documental per la Universitat de South Wales, el Regne Unit. Des que es va graduar ha continuat la seua participació en l’àmbit acadèmic com guest speaker en Coventry University, LCC, University of Westminster, University of the West of England o IED Madrid, entre altres.

El seu treball s’ha mostrat internacionalment al Regne Unit, Itàlia, Espanya, Portugal, Croàcia, Eslovènia, Alemanya, l’Argentina, els Estats Units i la Xina. La sèrie Noises (2015-17) va ser guardonada amb el Firecracker Grant for Women in Photography 2016, Bartur Photobook Award Finalist 2016 i Magnum Graduate Photographers Award 2017. El treball va ser publicat en forma de llibre per l’editorial Fishbar, Londres 2017, i va aparéixer en “Firecrackers Female Photographer Now” Thames and Hudson Ltd 2017 i Raw View Magazine, “Women looking at Women” 2016.

En 2017, Ribeira va rebre el premi Jerwood / Photoworks, on va produir la sèrie Subida al Cielo, que després es va mostrar en The Jerwood Space, Londres; Impressions Gallery, Bradford and Belfast Exposed Gallery, Irlanda del Nord. La seua primera exposició individual va ser produïda per Grain – Photography Hub and Network for the West Midlands i va tindre lloc en Argentea Gallery Birmingham en 2017. Actualment està treballant entre Galícia i el Regne Unit i preparant una intervenció en la col·lecció del Museu i Galeria d’Art de Bristol, part del Festival de Fotografia de Bristol 2021.

Online Altres

Online
Online