agenda_1563
Exposicions
Del vie 1/2 al dom 24/3 de 2019
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)
Entrada libre

DIES: 1 FEBRER – 24 MARÇ 2019
SALA HORT DE TRAMOIERES, ENTRADA GRATUÏTA
OBERTA DE DILLUNS A DIUMENGE DE 10 A 20 H
INAUGURACIÓ: 1 febrer, 19 h
COMISSARIAT: Pilar Beltrán i Carlos Peris
ORGANITZA: Jardí Botànic de la Universitat de València en col·laboració amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València.

DESCRIPCIÓ
Foto-síntesi és el títol de l’exposició que, per segona vegada, el Jardí Botànic de la Universitat de València acull amb els treballs de l’alumnat de l’assignatura Pintura i Fotografia de la titulació en Belles Arts (UPV), impartida per José Luis Cueto i Pilar Beltrán. Aquesta col·laboració brinda a l’alumnat l’oportunitat d’eixir de l’aula i de la zona de confort per plantejar una exposició en què han de vincular els seus treballs amb una sèrie de premisses concretes: el Jardí i la botànica.
El punt de partida d’aquesta mostra s’inicia amb una visita en grup dels 20 artistes participants al Jardí. Amb càmeres de tot tipus, des d’analògiques o digitals fins a mòbils i polaroids, l’alumnat va captar les imatges que després han servit de base a totes les peces realitzades. Durant dos setmanes, van treballar intensament, manipulant-les amb diferents dispositius com ara escàners, ampliadores, fotocopiadores i impressores, i intervenint amb altres tècniques com la pintura, collage, cianotipia o bòrax, entre altres.
Al llarg del procés, l’alumnat participant en Foto-síntesi ha après a adaptar els seus interessos i metodologies de treball habituals a una proposta d’elaboració ràpida que, en molts casos, els ha aportat noves eines i solucions formals. En tot açò ha estat fonamental la dinàmica de grup generada al taller, on a més de resoldre la part processual i adaptar-la a l’espai expositiu, han hagut de reflexionar sobre els vincles i les discrepàncies entre la pintura i la fotografia a l’hora d’interpretar el món, sobre la necessitat d’establir acords visuals per tal de retratar l’entorn i estancar el temps en imatges aturades. Una obsessió compartida per professionals de la fotografia i de la pintura per tal d’aconseguir eixes imatges que possibiliten l’observació i la descripció del relat vital en tota la seua extensió. Tot un desafiament.

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia