Altres
Viernes 12/11 de 2021
Centre del Carme
Valencia (Ciutat Vella)

12 de novembre, de 10:00 a 14:00 hores i de 16:00 a 20:30 hores
13 de novembre, de 9:30 a 14:00 hores

Com i des d’on s’han construït els relats sobre art que s’exposen en el museu i a l’aula?, per què incorren en oblits i injustícies intolerables sota la seua pretesa objectivitat i neutralitat?, com podem aplicar pràctiques i visions artístiques alternatives i més incloents? El ForoMAV21 vol incorporar a aquest debat l’agenda feminista, una agenda que propugna un sistema de l’art més igualitari, obert i democràtic, noves maneres de veure i de fer. La trobada tindrà lloc els 12 i 13 de novembre al CCCC (Centre del Carme Cultura Contemporània) de València i ha sigut organitzat per MAV i el Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana. Suma’t a aquesta conversa! Pots participar de manera presencial o en línia.

Compartirem les reflexions de directores/és de museus, comissàries/us, artistes, investigadores/és i docents sobre com incloure la perspectiva de gènere en el museu i en els currículums educatius. Comptarem amb la participació especial de Frances Morris, directora de la Tate Modern, que ha establit una major paritat en l’exposició de la col·lecció i en les mostres temporals, així com d’Andrea Giunta, una de les comissàries i investigadores d’art més reconegudes de Llatinoamèrica i referent de la historiografia de l’art feminista d’aqueix continent. Donarem a conéixer experiències de bones pràctiques i presentarem els primers resultats de l’aplicació de l’Eina MAV d’autodiagnòstic per a la igualtat en els museus i centres d’art.

Amb motiu de la trobada, l’artista Julia Galán ha coordinat l’acció col·laborativa #MAV per la igualtat en l’art, i el col·lectiu ArteyActivismoFem oferirà la performance Ni muses, ni submises. T’esperem!

Centre del Carme Ciutat Vella

Calle Museu, 2
46003 Valencia