Escénicas
Sábado 29/2 de 2020   19.00
Teatre Micalet
Valencia (Extramurs)
12/18€

“UN FILL DEL NOSTRE TEMPS” és la història d’un soldat de la Legió Còndor i s’inspira en les macabres proves bèl·liques que l’exèrcit nazi va fer al País Basc el 1937, recordades, sobretot, pel bombardeig de Guernica, però en què també hi va participar la infanteria.

Per bé que les propagandes nazi i franquista sempre ho van negar, soldats perfectament equipats enviats pel Tercer Reich van assolar el “país petit” al qual es refereix el protagonista, “la llengua del qual és lletja” i “no s’hi entés res” i que és, segons va documentar el mateix Horváth, el País Basc.

Aquesta és la història d’un de tants joves desesperats i sense futur que, obligats a pidolar i robar per sobreviure, trobaren en l’exèrcit la seva salvació.

Un monòleg premonitori de la segona guerra mundial sobre la mentida i la manipulació de la consciència, que ens fa viatjar per un univers heterogeni, en el qual es barregen les cites bíbliques amb el llenguatge ferotge del nacionalsocialisme, imatges de la gran ciutat i dels contes infantils, el romanticisme i l’expressionisme, cançons popular i himnes de l’exèrcit, la fira i la guerra…

Teatre Micalet Extramurs

Mestre Palau, 3
46008 Valencia