Presentació de llibre/disc
Martes 25/2 de 2020   19.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El Centre Cultural La Nau acollirà demà dimarts, dia 25, la presentació del llibre Fiesta y urbanismo. Valencia en los siglos XVI i XVII, (Publicacions de la Universitat de València). L’acte tindrà lloc a l’Aula Magna, a les 19 hores. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament de la sala.

El llibre, escrit per la doctora en Història de l’Art per la Universitat de València Desirée Juliana, és el resultat d’una profunda investigació de més de cinc anys que va culminar en la seua tesi doctoral. En aquesta publicació analitza la influència que va tenir la festa com a element transformador de la ciutat de València des de l’any 1500 fins al 1700, data que coincideix amb un fet important marcat pel canvi dinàstic de la casa d’Àustria després de la defunció de Carles II.

L’autora relata la importància dels canvis produïts durant aquest període en la morfologia urbana valenciana, que posseïa encara un fort component islàmic, les causes de les transformacions, així com la possible continuació amb les actuacions efectuades per l’oficialitat des d’època medieval. D’altra banda, aprofundeix els principals festejos extraordinaris com els enllaços de la monarquia de la casa d’Àustria, les entrades reials, els natalicis, les beatificacions, les canonitzacions, les victòries militars, etc., la seua evolució, els principals itineraris processionals i l’aparat efímer desplegat per engalanar València durant aquests actes. Així mateix, destaca el material inèdit descobert en la documentació consultada en l’Arxiu Històric Municipal de València. Tots aquests exemples es poden consultar en aquesta obra de 340 pàgines que reuneix una àmplia documentació gràfica.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia