REMA Festival Renaixement
Clàssica | Música | World ♪
Jueves 5/7 de 2018   22.30
Monestir de Sant Miquel dels Reis
Valencia (Altres)
Entrada libre

La música sempre ha estat un dels entreteniments més rellevants en tots els temps i en quasi totes les societats.

Entreteniment per a delectar l’oïdor, però també per a que l’intèrpret gaudisca. Escoltar música és agradable, però interpretar-la pot ser encara més divertit. La veu és l’instrument musical primari i el més assequible, ens permet fer música en qualsevol moment, sempre el portem damunt.

Al Renaixement, escoltar i sobretot, cantar i fer música es va posar més de moda que mai. Així, com conta el gran músic Thomas Morley, a Anglaterra (on el Renaixement arriba tard però quan ho fa és com una “explosió”) el fet de ser incapaç de cantar a primera vista una part d’una cançó o madrigal estava considerat un signe d’escassa educació.

Passar-ho be fent música està de moda i les obres del programa són cançons fetes per a passar-ho be escoltant, però sobretot cantant. Trobem cançons més elaborades, que requerixen més tècnica musical, junt a altres més senzilles per a que puguen ser cantades quasi per tothom.

Serà una espècie de recreació fictícia del que haguera pogut estar una d’aquelles reunions en una taverna en la que els homes es reunien per a parlar, beure i divertir-se. I per les lletres de les cançons, trobem que els temes de les converses habituals d’aquestes reunions d’homes han canviat ben poc al llarg dels temps: històries de soldats, de la beguda, burles i en especial les dones.

Així, el programa és un recull de cançons profanes del Renaixement, de diversos països i llengües. El llatí continua sent l’idioma de la música religiosa, però per a aquest tipus de música s’utilitza la llengua pròpia de cada país: anglés, alemany, italià, francés o castellà. Hi ha autors de diversos llocs, cultures i llengües però amb temes comuns: cançons de soldats, de mariners, burles, danses i per descomptat cançons sobre l’amor i les dones.

Tota la programació en www.renaixement.es

Monestir de Sant Miquel dels Reis Altres

Constitución, 284
46019 Valencia