MIL2021_cartell xarxes
Música
Viernes 28/5 de 2021   19.30
Gran Teatre de Xàtiva
Xàtiva (Zona + Alla…)
10/14€

Maria del Mar Bonet & Borja Penalba
Divendres 28 de maig, 19:30h
Entrades: Anticipada 10€ / Menors de 12 anys acompanyas 1€ / Dia del concert: 14€
Ja fa temps que, quant els calendaris els ho permeten, comparteixen escenaris. Concert a concert la veu mallorquina ja clàssica i el guitarrista valencià han anat teixint complicitats musicals i la progressió artística de la seua col·laboració ha estat imparable. L’any 1970, Maria del Mar Bonet ja actuava al Micalet i és en aquest mateix espai on cinquanta anys després amb el guitarrista Borja Penalba han enregistrat cançons noves i composicions inèdites, tot revisant peces imprescindibles del cançoner de la mallorquina. Ara, acompanyats del percussionista Antonio Sánchez, ens presentaran a Xàtiva el seu nou disc en directe.

Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba, Ferran Palau i El petit de Ca l’Eril, Núria Graham i Maria Jaume, Júlia i Caïm Riba, són les parelles d’artistes que protagonitzen les vesprades del cartell del Festival Música i Lletra, Xàtiva cançó d’autor 2021, que se celebrarà del 28 de maig al 5 de juny. Després de la cancel·lació de l’edició 2020 a causa de la Covid19, la cinquena edició del festival arriba amb força reivindicant, des del sector públic, les cures i que la cultura segura i a l’abast de tothom és necessària i possible. El festival, organitzat per Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i l’Ajuntament de Xàtiva, amb la direcció artística del músic Feliu Ventura, ha buscar enguany les complicitats a sobre de l’escenari. Totes les nits de doble concert enguany tenen la particularitat que els artistes són músics que treballen o han col·laborat junts anteriorment i que, per tant, al MiL faran concerts especials. Així, Ferran Palau i El petit de Ca l’Eril, a part de fer les seues actuacions, tocaran junts, com ho faran també Núria Graham i Maria Jaume. Les entrades estan a la venda a partir de divendres 30, amb aforaments molt limitats a la web del Gran Teatre de Xàtiva.

A més, el MiL torna a oferir preus populars d’accés a la cultura pública, amb entrades anticipades a 10€, i 1€ per als menors de 12 anys acompanyats. El festival també es manté inseparable de la defensa de les dones als escenaris que representen més del 50%, i segueix apostant per donar suport als joves talents. El MiL Descobreix: IV certamen de Joves Cantautores/rs torna a repartir 2.700 euros en premis per a autors no editats, aquest any co-organitzat per la Regidoria de Joventut de Xàtiva. Les bases ja estan publicades a la web del Gran Teatre i s’accepten candidatures. L’entrega dels premis la tancarà una actuació de Toni de l’Hostal, i la gala és amb entrada lliure amb invitació sol·licitada a la web del Gran Teatre.

Gran Teatre de Xàtiva Zona + Alla…

Académic Maravall, 8
46800 Xàtiva