MIL2021_cartell xarxes
Música
Sábado 5/6 de 2021   19.30
Claustre de Sant Domènech
Xàtiva (Zona + Alla…)
10/14€

Núria Graham
La compositora mig irlandesa i mig catalana arriba a Xàtiva a presentar ‘Marjorie’, un àlbum exquisit en forma i contingut que va estrenar a la Sala Apolo de Barcelona penjant el cartell d’entrades exhaurides. Un recorregut màgic a través de deu cançons que, a més de commoure el públic i la premsa nacional, va conquerir l’atenció de la ràdio britànica BBC i d’un bon nombre de publicacions internacionals. L’artista va publicar el seu disc debut ‘First Tracks’ amb tan sols 16 anys. En poc més de dos anys va llançar dos treballs més i gairebé a continuació ‘Does It Ring A Bell?’, l’àlbum que l’ha posicionat en l’escena nacional com una artista imprescindible de l’folk-pop en anglès fet a casa. Graham farà a Xàtiva un concert especial al costat de Maria Jaume amb qui compartix complicitats musicals, i en sorprendran amb peces conjuntes.

Maria Jaume
El folk acústic i el pop independent en la seva accepció més íntima són els signes d’identitat de Maria Jaume, jove cantautora mallorquina que es presenta amb un grapat de cançons pròximes i sinceres, marcades per unes lletres crues i transparents, amb referents entre les grans cantautores de l’indie contemporani (Julia Jackin, Stella Donnelly, Angel Olsen) i la fecunda escena mallorquina actual. Guanyadora a la darrera edició del concurs Sona 9, al MiL presenta el seu primer àlbum, “Fins a maig no revisc”, produït per Pau Vallvé, i aplaudit per el públic.

Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba, Ferran Palau i El petit de Ca l’Eril, Núria Graham i Maria Jaume, Júlia i Caïm Riba, són les parelles d’artistes que protagonitzen les vesprades del cartell del Festival Música i Lletra, Xàtiva cançó d’autor 2021, que se celebrarà del 28 de maig al 5 de juny. Després de la cancel·lació de l’edició 2020 a causa de la Covid19, la cinquena edició del festival arriba amb força reivindicant, des del sector públic, les cures i que la cultura segura i a l’abast de tothom és necessària i possible. El festival, organitzat per Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i l’Ajuntament de Xàtiva, amb la direcció artística del músic Feliu Ventura, ha buscar enguany les complicitats a sobre de l’escenari. Totes les nits de doble concert enguany tenen la particularitat que els artistes són músics que treballen o han col·laborat junts anteriorment i que, per tant, al MiL faran concerts especials. Així, Ferran Palau i El petit de Ca l’Eril, a part de fer les seues actuacions, tocaran junts, com ho faran també Núria Graham i Maria Jaume. Les entrades estan a la venda a partir de divendres 30, amb aforaments molt limitats a la web del Gran Teatre de Xàtiva.

A més, el MiL torna a oferir preus populars d’accés a la cultura pública, amb entrades anticipades a 10€, i 1€ per als menors de 12 anys acompanyats. El festival també es manté inseparable de la defensa de les dones als escenaris que representen més del 50%, i segueix apostant per donar suport als joves talents. El MiL Descobreix: IV certamen de Joves Cantautores/rs torna a repartir 2.700 euros en premis per a autors no editats, aquest any co-organitzat per la Regidoria de Joventut de Xàtiva. Les bases ja estan publicades a la web del Gran Teatre i s’accepten candidatures. L’entrega dels premis la tancarà una actuació de Toni de l’Hostal, i la gala és amb entrada lliure amb invitació sol·licitada a la web del Gran Teatre.

Claustre de Sant Domènech Zona + Alla…

Sant Domènec, 7
46800 Xàtiva