MIL2021_cartell xarxes
Música
Sábado 29/5 de 2021   19.30
Claustre de Sant Domènech
Xàtiva (Zona + Alla…)
10/14€

Júlia / Caïm Riba
Dissabte 29 de maig, 19:30h
Entrades: Anticipada 10€ / Menors de 12 anys acompanyas 1€ / Dia del concert: 14€

Júlia
Estela Tormo i Lídia Vila vénen d’Alcoi i són Júlia. Les Júlia ens ofereixen un pop fresc, d’intensitats, que transita entre paisatges sonors replets de llum però també, de vegades, obscurs. Una proposta d’electrònica suau i carregada de sensibilitat i quotidianitat. A Xàtiva vénen a presentar-nos el seu darrer treball ‘Casa‘, partint del pop sintètic, han optat per l’enfocament orgànic, utilitzant objectes domèstics, útils de cuina, trossos de fusta o cristalls per a crear sons digitalitzats. Les seues veus, per altra banda, acompanyen en tot moment al visitant de la llar com en un viatge.

Caïm Riba
El músic neix a Formentera a la dècada dels 70 en un marc cultural molt important. És fill del músic Pau Riba i de Mercè Pastor, i passa la infantesa envoltat d’artistes i bohemis. D’allà, Caïm Riba ha aconseguit ser un dels grans compositors i guitarristes del nostre país. El 1996, després d’uns anys d’exercir de guitarrista amb el seu pare, crea junt amb el seu germà Pauet Riba, el grup Pastora, les cançons del qual fa més de 20 anys que sonen a tot l’estat. En el 2014 comença carrera en solitari, i al MiL ens presentarà el seu nou treball ‘Llunes de Plutó’. Un treball fresc i alegre, on reforça el so més ric i electrònic que sempre l’ha acompanyat. Tot un cant a acceptar les adversitats amb un somriure. El directe compta amb la preciosa veu de la Nadia Foutina, que contrasta molt bé amb la seua, per així aconseguir d’arribar a l’ànima de qui els escolta.

Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba, Ferran Palau i El petit de Ca l’Eril, Núria Graham i Maria Jaume, Júlia i Caïm Riba, són les parelles d’artistes que protagonitzen les vesprades del cartell del Festival Música i Lletra, Xàtiva cançó d’autor 2021, que se celebrarà del 28 de maig al 5 de juny. Després de la cancel·lació de l’edició 2020 a causa de la Covid19, la cinquena edició del festival arriba amb força reivindicant, des del sector públic, les cures i que la cultura segura i a l’abast de tothom és necessària i possible. El festival, organitzat per Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i l’Ajuntament de Xàtiva, amb la direcció artística del músic Feliu Ventura, ha buscar enguany les complicitats a sobre de l’escenari. Totes les nits de doble concert enguany tenen la particularitat que els artistes són músics que treballen o han col·laborat junts anteriorment i que, per tant, al MiL faran concerts especials. Així, Ferran Palau i El petit de Ca l’Eril, a part de fer les seues actuacions, tocaran junts, com ho faran també Núria Graham i Maria Jaume. Les entrades estan a la venda a partir de divendres 30, amb aforaments molt limitats a la web del Gran Teatre de Xàtiva.

A més, el MiL torna a oferir preus populars d’accés a la cultura pública, amb entrades anticipades a 10€, i 1€ per als menors de 12 anys acompanyats. El festival també es manté inseparable de la defensa de les dones als escenaris que representen més del 50%, i segueix apostant per donar suport als joves talents. El MiL Descobreix: IV certamen de Joves Cantautores/rs torna a repartir 2.700 euros en premis per a autors no editats, aquest any co-organitzat per la Regidoria de Joventut de Xàtiva. Les bases ja estan publicades a la web del Gran Teatre i s’accepten candidatures. L’entrega dels premis la tancarà una actuació de Toni de l’Hostal, i la gala és amb entrada lliure amb invitació sol·licitada a la web del Gran Teatre.

Claustre de Sant Domènech Zona + Alla…

Sant Domènec, 7
46800 Xàtiva