MIL2021_cartell xarxes
Música
Viernes 4/6 de 2021   19.30
Claustre de Sant Domènech
Xàtiva (Zona + Alla…)
10/14€

Ferran Palau
Aquest músic escriu i descriu la seua història com un paisatge que gira a ritme tranquil, assossegat, però implacable. Igual d’implacable que la seva música. El easyloving i les cançons d’amor tornen encara més sinceres a ‘Parc’, el nou disc de Ferran Palau que ve a presentar-nos al MiL. Aquesta vegada trobarem un amor que fa una mica més, que crema una mica més fort. Un amor seduït pel minimalisme i els sintetitzadors que ens guien, a pas lent, a través de l’imaginari del músic. L’expansió accelerada de l’univers no s’explicaria sense la presència d’una misteriosa energia fosca que ningú ha pogut percebre mai.

El Petit de Cal Eril
La seua música travessa el cosmos per generar al seu voltant una força gravitacional imparable. Amb el seu darrer disc, ‘Energia fosca’, el grup s’ha consolidat com un dels noms clau de l’escena musical catalana i ha arrodonit un cicle de creixement forjat tenaçment des de la trinxera i en primera persona, amb un inusitat ritme de producció de discos i sense parar de tocar en directe. El 2021 anirà descobrint nous singles i fent concerts al mateix temps que treballa en el seu esperat nou disc. Amb Ferran Palau, compartixen concepció de so, a més d’alguns músics a l’escenari i, per això, al MiL, tocaran algunes peces conjuntament, oferint un concert molt especial.

Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba, Ferran Palau i El petit de Ca l’Eril, Núria Graham i Maria Jaume, Júlia i Caïm Riba, són les parelles d’artistes que protagonitzen les vesprades del cartell del Festival Música i Lletra, Xàtiva cançó d’autor 2021, que se celebrarà del 28 de maig al 5 de juny. Després de la cancel·lació de l’edició 2020 a causa de la Covid19, la cinquena edició del festival arriba amb força reivindicant, des del sector públic, les cures i que la cultura segura i a l’abast de tothom és necessària i possible. El festival, organitzat per Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i l’Ajuntament de Xàtiva, amb la direcció artística del músic Feliu Ventura, ha buscar enguany les complicitats a sobre de l’escenari. Totes les nits de doble concert enguany tenen la particularitat que els artistes són músics que treballen o han col·laborat junts anteriorment i que, per tant, al MiL faran concerts especials. Així, Ferran Palau i El petit de Ca l’Eril, a part de fer les seues actuacions, tocaran junts, com ho faran també Núria Graham i Maria Jaume. Les entrades estan a la venda a partir de divendres 30, amb aforaments molt limitats a la web del Gran Teatre de Xàtiva.

A més, el MiL torna a oferir preus populars d’accés a la cultura pública, amb entrades anticipades a 10€, i 1€ per als menors de 12 anys acompanyats. El festival també es manté inseparable de la defensa de les dones als escenaris que representen més del 50%, i segueix apostant per donar suport als joves talents. El MiL Descobreix: IV certamen de Joves Cantautores/rs torna a repartir 2.700 euros en premis per a autors no editats, aquest any co-organitzat per la Regidoria de Joventut de Xàtiva. Les bases ja estan publicades a la web del Gran Teatre i s’accepten candidatures. L’entrega dels premis la tancarà una actuació de Toni de l’Hostal, i la gala és amb entrada lliure amb invitació sol·licitada a la web del Gran Teatre.

Claustre de Sant Domènech Zona + Alla…

Sant Domènec, 7
46800 Xàtiva