Música
Jueves 8/11 de 2018   20.00
Museu Valencià d'Etnologia
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Després de la bona acollida del FESTIVAL ETNOMUSIC durant les sessions de primavera, i estiu on han assistit més de 2100 i 3.500 persones, respectivament, el Museu Valencià d’Etnologia proposa al públic un nou cicle de 4 concerts pel mes de novembre. ETNOMUSIC TARDOR es va posar en marxa, per primera vegada, durant la tardor de 2017, i va rebre al voltant de 1000 espectadors. El programa es presentà com a complement al format del cicle de primavera. És per tant un cicle de format més reduït i acústic, l’objectiu del qual és mostrar propostes de música folk i del món amb un to més proper, amb formacions reduïdes (duos o tercets) propiciant un ambient més pròxim amb el públic, en un espai tancat. El cicle es compon de 4 concerts que es realitzaran en el Museu Valencià d’Etnologia (sala Alfons el Magnànim) els dies 8, 15, 22 i 29 de novembre a les 20:00 hores.

El festival forma part del cicle d’activitats culturals que organitza el Museu cada any al voltant de la cultura tradicional i la diversitat cultural. El projecte pretén presentar música tradicional valenciana amb plantejaments moderns i actuals; mostrar propostes musicals de diferents llocs d’Espanya i del món, sempre vinculant el caire tradicional amb noves lectures musicals. Enguany, El Festival ETNOMUSIC TARDOR, està caracteritzat per la presència de la dona. Totes quatre formacions estan liderades per dones que des de diferents punts de vista aproximen a l’espectador a la música tradicional remarcant la component femenina dels temes musicals.

El cicle s’enceta amb l’actuació de RACHELE ANDRIOLI I ROCCO NIGRO dos joves italians, que ens acosten amb un estil depurat i alhora colpidor, a les tonades tradicionals de Salento, la subpenínsula de Pulla (al sud d’Itàlia). (8 de novembre).

El dia 15 de novembre actuaran les ANXOVETES, grup compost per tres dones cantants i dos músics que proposen una lectura en clau femenina de les havaneres. (15 de novembre)

CANT VIU, formació valenciana amb components de dilatada trajectòria, proposa un seguit de temes tradicionals com fandangos, jotes, boleros a la recerca d’un ambient tranquil i pròxim que permeta al públic acostar-se a la música tradicional valenciana (22 de noviembre).

El cicle finalitza amb MUJERES MEDITERRÁNEAS, una formació andalusa formada únicament per dones que proposa una fusió en clau femenina entre el flamenc, els cants àrabs, i les melodies sefardíes (29 de novembre).

Com en tots els programes d’ETNOMUSIC, les entrades (gratuïtes) es poden adquirir mitjançant la reserva en línia a través de la pàgina web, o la recollida en el museu.

Museu Valencià d'Etnologia Ciutat Vella

Corona, 36
46003 Valencia