Música | World ♪
Jueves 12/5 de 2016   20.15
Museu Valencià d'Etnologia
Valencia (Ciutat Vella)

Presentació del nou disc de Carles Dénia i la Nova Rimaire L’HOME INSOMNE en València, dins el Festival Etnomusic de músiques del món i folk valencià, organitzat pel Museu Valencià d’Etnologia. El programa ofereix cinc concerts durant els mesos de maig i juny de 2016.
Després del guardonat “El paradís de les Paraules” (Comboi Records, 2012), amb què Dénia donava nova vida als poetes andalusins adaptats per l’escriptor Josep Piera, “L’home insomne” constitueix una nova immersió en el repertori popular com ja ho fou “Tan alta com va la lluna” (Comboi Records, 2008), música de la qual l’autor es nodreix constantment (juntament amb el jazz i el flamenc) per a les seues composicions més lliures i personals.

“L’home insomne”, un bolero amb lletra pròpia que quasi esdevé un himne, dóna nom al nou disc i a l’espectacle, que l’autor ha definit com “molt essencial i per tant molt radical”. En ell, Dénia se sotmet voluntàriament als cànons tradicionals per a oferir un treball que destil·la llibertat i frescor pels quatre cantons. Aquests cànons, però, donen un resultat provocador, “de vegades transgredint la tradició pel pur plaer de la transgressió, i altres, adoptant una estètica subversivament ortodoxa, rebel davant els dictats de la modernitat”, explica l’autor. Tota una declaració d’intencions.
Carles Dénia Moreno (Gandia, 1971), cantaor, guitarrista i compositor format acadèmicament en l´àmbit del jazz, es dedica activament al cante flamenco i el cant d´estil valencià. Pel seus últims treballs “Tan alta com va la lluna” i “El paradís de les paraules” rep diversos premis entre els quals cap destacar el Premi Ovidi Montllor 2009, l´Altaveu Frontera 2010, millor disc de l´any 2011 per la Revista Sons, millor disc de l´any i millors arranjaments als Ovidi Montllor 2011, entre altres. Participa, a més a més, en projectes de distinta índole amb els quals recorre escenaris de mig món. (Comboi Records)

Carles Dénia (cant, guitarra i palmes), Paco Lucas (llaút, bandúrria, pandereta), Carlos Lucas (bandúrria), Vicent Carrasco (guitarra, guitarró, postisses), Tòbal Rentero (guitarró, guitarra i dolçaina).

Museu Valencià d'Etnologia Ciutat Vella

Corona, 36
46003 Valencia