Música
Domingo 26/9 de 2021   19.30
Palau de les Arts
Valencia (Quatre Carreres)
Entrada libre

Programa
Mosaic (2004) Elliot Carter (1908) (mostra final dels/les ballarins/es del projecte ENOA) 12’
Internités (2021) Januibe Tejera (1979) (estrena absoluta, encàrrec de l’IVC) 20’
Pleasure Island II, en col·laboració amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, s’articula al voltant de la idea d’aïllament de l’adult com l’estratègia d’escapar d’un mateix. Aquest aïllament, a diferència de l’anterior, es pensa com reducció en un espai físic on tenen cabuda situacions imprevisibles que despleguen diàlegs i trobades amb objectes estranys, fascinants i imaginats. Aquests encontres es produeixen en el creuament entre l’escena, la música i el moviment.
Amb Mosaic d’Elliot Carter, creuem el cos de ball amb l’ensemble per a explorar una dimensió del cos i el moviment en relació amb el so poc usual: des de la seva capacitat de deformació i extensió com a lloc de partida per a explicar històries o construir altres refugis. Tanmateix, aquesta obra i la seva escenificació es proposen com a resultat del treball desenvolupat amb els participants als tallers ENOA (European Network Opera Academies) en col·laboració amb el Palau de les Arts Reina Sofía.
El projecte Pleasure Island finalitza amb l’estrena absoluta de l’obra Intermités del compositor Januibe Tejera. Internités, una paraula concebuda com una barreja entre interior (interne) i infinit (éternité) representa el temps present, intern i individual de cadascú, al mateix temps que finit. L’obra proposa una exploració de les diverses formes d’experiència amb el temps en diàleg amb el moviment d’Ariadna Montfort i Estela Merlos. L’instant, moltes vegades subliminal, es converteix en l’eix de la continuitat.

Palau de les Arts Quatre Carreres

Av. del Professor López Piñero, 1
46013 Valencia