Cinema
Jueves 21/7 de 2016   21.00
Las Naves
Valencia (Poblats Marítims)

Dins del Festival de la Cançó del Grau en Las Naves es projectarà el documental ‘Rumba tres, de ida y vuelta’, de Joan Capdevila i David Casademunt, que té a favor seu el Premi nacional i del públic In- Edit 2015.

La cinta arreplega l’ascens a la fama de tres xavals, els germans Joan i Pere Capdevila i el seu amic José Sardaña, que van començar a cantar a prinicipios dels anys 60 sent Els Espontanis i van col·leccionar hits (‘Perdido amor’, ‘No sé, no sé’, ‘Señora’) en els 70 com a Rumba Tres.

La seua és una història de superació, d’amistat, de fe en la família i d’assumpció de l’oblit. Un panegíric als grans felicianos de la rumba catalana. L’alegria de viure del trio va desfer un poc els negres nuvolots del Franquisme. Una història de fama i cintes de gasolinera, brillants cantants i “malísimos” dansaires, de quilòmetres menjats i fans molt ardents, d’amor familiar, pobresa i ritme.

 

I sobretot canta, canta les seues cançons imperibles: “Suzanne”, “Sisters of mercy”, “So long Marianne”… Un savi de la música popular caçat en un instant crucial.

Las Naves Poblats Marítims

Calle Joan Verdeguer, 16-24
46024 Valencia