Música
Jueves 4/7 de 2019   22.30
Monestir de Sant Miquel dels Reis
Valencia (Altres)
Entrada libre

Lucca Marenzio (1553-1599) està considerat com un dels polifonistas italians més destacats del Renaixement. Elabora textures d’una refinadíssima subtilesa mitjançant la dramatització de les dissonàncies, de les tessitures vocals, de la perfecta adaptació del text i del virtuosisme controlat.

És el Renaixement una època artística, i per extensió cultural, que va donar principi a l’Edat Moderna i en la qual es reflecteixen els ideals del moviment humanista que va desenvolupar-se a Europa en els segles XV i XVI, comportant un trencament amb la visió medieval del món: el ressorgiment del comerç, la vida urbana, l’aparició de la burgesia i els poders monàrquics forts, els grans descobriments geogràfics, la visió unitària del món, la difusió de la filosofia clàssica, la separació de la religió i la filosofia, de la raó i la fe, també la llibertat de pensament i els grans coneixements científics.
L’aparició de la impremta i el desenvolupament de les universitats fa que la cultura passe dels monestirs als carrers de les ciutats: l’home és la mesura de totes les coses en una societat laica que defensava, potser, una religió més personal i directa, en la qual l’home esdevé més lliure de les institucions religioses. Els artistes, sense l’obsessió de l’especialització eren més polifacètics. Pintors, escultors, arquitectes o músics que encara vivien en un món més artesà que artístic. Durant la primera setmana del mes de juliol portem a Sant Miquel dels Reis una mostra de tota aquesta riquesa conjugada en diverses manifestacions que permetran a l’espectador endinsar-se en un espai únic per gaudir de les expressions artístiques més significatives del nostre passat.

Monestir de Sant Miquel dels Reis Altres

Constitución, 284
46019 Valencia