Ayakashi-Zamura_by_BUENO
Cinema
Jueves 28/9 de 2017   18.00
Sueca
Sueca (Zona + Alla…)
Entrada libre

Torna un dels festivals més imbècils del món; El Festival de Cinema Internacional de Merda de Sueca (CIM Sueca). Tots els finals de setembre la capital de la Ribera Baixa es converteix en la capital de la “Merda Seca” i puntual com el rellotge de l’apocalipsi, el CIM començarà aquest 22 de setembre per a donar pas a set dies de sèrie b, trash, gore i altres formats audiovisuals independents. En la seua sisena edició el festival proposa una (alguns diran que excessiva) programació: 108 d’audiovisuals, una vintena de llargmetratges i més de vuitanta curtmetratges.

Del divendres 22 al dissabte 30 de setembre, a partir de les 18:00 hores, hi haurà projeccions al Centre Municipal Bernat i Baldoví de Sueca. El dilluns 24 no hi haurà programació i el públic podrà aprofitar per a descansar i recuperar forces. Així, el CIM d’enguany comptar amb dos caps de setmana amb sessions “golfes” a les 23:00  i a les 00:30 hores on el públic podrà desmadrarconvenientment.

El festival ha multiplicat el seu pressupost per una xifra entre zero i u, alhora ha anat guanyant popularitat any rere any. És, junt al Horrorvision de Barcelona, el B Retina de Cornellà i el Fangofest d’Amposta, un dels festivals més importants de la seua especialitat i un dels més potents del País Valencià (o Comunitat Valenciana o Región de Levante, segons es vulga) per la quantitat, que no qualitat, de la seua programació.

Pràcticament tot s’hi val en el CIM: La sèrie b, el trash, el gore, l’amateur, l’underground i en general les pel·lícules amb més il·lusió i humor que mitjans tècnics. El festival reforça la seua vocació internacional projectant films de més de vint nacionalitats i provinents de tots els continents. Compta amb gran nombre d’estrenes a l’Estat Espanyol i una dotzena d’estrenes absolutes a Europa. Es pot consultar la programació completa a la web del festival: www.cimsueca.com.

De les personalitats que han confirmat la seua assistència al CIM Sueca d’enguany destaca el coreà Kim Chan ki, primer convidat asiàtic que rep el festival. També es deixaran caure els companys de Produccions de Marjal, els d’Aloe Produccions, el cineasta britànic Adam Baird, l’artista i realitzador Juan Bodí, el director del Paura festival Internacional de Terror, escriptor, crític i realitzador de cinema, Joaquim Vallet i el mític Jorge Jarel Sanjurjo, referència absoluta de l’underground bilbaí.

Les projeccions del CIM Sueca solen ser una festa en sí mateixa. El públic interacciona lliurement amb les pel·lícules cridant o aplaudint, normalment coincidint amb els esguits de sang, les amputacions de membres o les evisceracions que es mostren a la pantalla. El CIM ja era un paradigma de la horitzontalitat i de la democràcia directa abans que es posara de moda; el públic és l’absolut protagonista a l’hora de donar els premis, ja que totes les pel·lícules se sotmeten a estricta votació popular per tal de decidir els guardons, tant a les millors com a les pitjors produccions (sí, també les pitjors tenen premis!).

El festival d’enguany comptarà amb novetats importants, el Centre Municipal Bernat i Baldoví ha sigut completament remodelat per a acollir l’esdeveniment i els waters han sigut ampliats per a satisfer la gran demanda de paper higiènic. S’ha multiplicat el nombre de pel·lícules subtitulades al suecà, molt demandades per l’audiència. El festival l’obrirà Ayakashi Zamurai, una webserie de samurais i zombies produïda per la mítica Toei i dirigida per un vell conegut del festival, el japonés Bueno. La sessió sorpresa comentada a tres veus pel showman Toni de l’Hostal i dos personatges més que passaven pel carrer, promet ser impactant. Com a brillant corolari, per a tancar el festival es projectarà la pel·lícula guanyadora de l’any passat, l’aclamada A la recherche de l’Ultra-sex.

Bon CIM i que la merda us acompanye!

Sueca Zona + Alla…

Sueca
Sueca