Música
Martes 4/5 de 2021   19.00
Auditori de Torrent
Valencia (Zona + Alla…)
Entrada libre

FESTIVAL ARRELS 2021
LA FESTA MARE. À càrrec d’ANTONIO ARIÑO, Catedràtic de Sociologia de la Universitat de València. Ha sigut vicerrector de Cultura, Igualdad y Planificación de la Universitat de València.
La festa és la celebració d’alguna cosa que està més enllà del quotidià, és una transgressió de les pautes a través d’una certa visió metafòrica del món i un dels trets que ens diferencia com a éssers humans. En la ponència LA FESTA MARE, Antonio Ariño abordarà com s’han transformat les festes a la Comunitat Valenciana des dels anys huitanta del segle passat i com poden transformar-se en el futur, donades les actuals circumstàncies.

Música Medieval i Tradicional en l’àmbit mediterrani. Ensemble DUNA.
Centrats en la interpretació de temes cantats i instrumentals del període de l’Edat Mitjana i músiques tradicionals de les diferents àrees de la Mediterrània. En els seus concerts utilitzen sonoritats i instruments de l’època medieval, així com de diverses zones de les geografies banyades per la mar Mediterrània, recorrent zones com Bulgària, Creta, Turquia, Occitània, Itàlia, etc, alhora que inclou cants de trobador, danses medievals italianes, càntigues de Santa Maria, etc. Tot això amb una instrumentació acústica variada que juntament amb la fantàstica i versàtil veu de la cantant imprimeix un caràcter i una personalitat pròpia a la formació. La instrumentació variada tant de corda polsada, com fregada, vent i percussió, inclou instruments tant medievals com tradicionals de la Mediterrània. Els components de DUNA han format part i continuen col·laborant en diverses formacions del panorama musical de l’estat espanyol, i més concretament del valencià. Formacions com L’Ham de Foc, Mara Aranda i Solatge, Capella de Ministrers, Krama, Sephardic Legacy, Miquel Gil, La banda de l’Agredolç, Al Tall, Feliu Ventura, APA, etc. La seua constant investigació i desenvolupament demostren que l’àmbit musical valencià es troba en plena ebullició, participant en festivals al llarg de tot Europa, plasmant-ho en diversos treballs discogràfics.

Auditori de Torrent Zona + Alla…

Calle Vicent Pallardó, 25
46901 Valencia