Confèrencia-Debat
Jueves 25/5 de 2017   18.30

(Ciutat Vella)
Entrada libre

Ana Rubio Castro, catedràtica de Filosofia del Dret de la Universitat de Granada i exconsellera del Consell Escolar de l’Estat, oferirà una conferència i un seminari al Centre Cultural La Nau sobre els desafiaments que per a la ciència jurídica i política planteja la perspectiva de gènere. Els actes s’inscriuen dins de les activitats de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives. La conferencia sota el títol ‘Fent real el principi d’igualtat. Interpretació jurídica amb perspectiva de gènere’ tindrà lloc demà, dijous a les 18:30 hores, a l’Aula Magna de La Nau. El divendres se celebrarà el seminari ‘El valor de la utopia per al canvi social’ (Aules Seminari, de 11 a 13 hores). La inscripció, a través de l’Escola (http://www.escoladepensamentlluisvives.com/) és gratuïta. Quin model de representació i de participació política exigeix la democràcia paritària, quins canvis en les categories personals bàsiques a nivell jurídic cal realitzar per integrar la igualtat efectiva de dones i homes, o com eradicar la violència de gènere seran algunes de les qüestions que es tractaran. Ambdós actes estan organitzats per l’Escola i la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València amb la col·laboració del Centre d’Estudis Multidisciplinaris en Violència de Gènere i l’Institut Universitari d’Estudis de la Dona.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat obert, participatiu i crític, sobre els assumptes d’actualitat a escala mundial i també per a la societat valenciana.
L’Escola té, a més, la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, Conselleria de Transparència i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Institut Alfons el Magnànim, Escola Europea d’Humanitats i Caixa Popular.

Ciutat Vella