Confèrencia-Debat
Miércoles 23/1 de 2019   19.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acollirà dimecres que ve, dia 23 de gener, a les 19 hores, el debat ‘Exposiciones dialogadas’, en el qual s’abordaran les noves maneres d’establir un diàleg entre el públic i l’obra artística a través de mitjans representatius com el curtmetratge, el fotollibre o la fotografia exposada a sala i portada a la seua realitat en diferents representacions. El tema del debat prendrà com a referent el treball de l’artista Óscar Vázquez Chambó i el seu curtmetratge La vida de dos. L’acte tindrà lloc a l’Aula Magna i l’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

En el debat participaran Óscar Vázquez Chambó, autor del projecte ‘La vida de dos’, Alejandro Villar Torres, professor d’Història a la Universitat  de València i comissari de l’exposició ‘La vida de dos’, Manuel Millán, doctor en Comunicació per la Universitat CEU Cardenal Herrera, i Javier Azcona, guionista i realitzador documental.

En primer lloc, es projectarà el curtmetratge La vida de dos d’Óscar Vázquez Chambó i tot seguit s’obrirà un col·loqui entre els ponents sobre aquest projecte i el procés creatiu que l’engendra. “Van ser cinc anys de treball, però tinc la impressió que ha durat tota una vida”, expressa l’autor. En la xarrada, també s’abordaran aspectes pictòrics sobre el costumisme transcendent d’Edward Hopper o el pop personal de David Hockey que van influir en la seua obra fotogràfica. I es tractaran els referents de l’autor en el procés de creació del curtmetratge: el cinema finlandès d’Aki Kaurismäki, la sinceritat brutal d’Ingmar Bergman, els enquadraments d’Alfred Hitchcok o la crueltat de Quentin Tarantino.

La vida de dos posa en escena de l’art l’univers quotidià i familiar de l’artista, que reflexiona sobre la vida dels seus pares, el seu passat i el seu present, a través de jocs de color que ens situen en atmosferes simbòliques diferents. L’autor parla d’un univers familiar en què és partícip del procés dins i fora de l’escena representativa. Segons el comissari de l’exposició, Alejandro Villar, tot està envoltat d’un torbador fatalisme, com si aquest treball servira de preparació emocional de l’artista davant la imminent vellesa dels seus progenitors, que exerceixen una resistència a la degeneració dels seus valors, del seu amor i dels seus costums. “No és un homenatge, és un exercici valent d’indagació psicològica en l’ecosistema familiar, per reconèixer la independència i el respecte al món dels seus pares”, indica el comissari.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia