Presentació de llibre/disc
Martes 3/11 de 2020   19.00
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)
Entrada libre

DIA: 3 NOVEMBRE 2020
HORA: 19 h
LLOC: Auditori Joan Plaça
ENTRADA: lliure, fins completar aforament
DESCRIPCIÓ
El proper 3 de novembre a les 19 h el Botànic acull la presentació de l’obra ¿Y ahora yo qué hago? Como evitar la culpa climática y pasar a la acción, escrita per Andreu Escrivà, i editada per Capitán swing. La presentació serà a càrrec d’Esther López Barceló, exdiputada i activista cultural, i tindrem l’oportunitat de parlar amb ella i amb l’autor sobre eixe gran dubte que planeja sobre els nostres caps, què podem fer ara nosaltres entre tanta notícia climàtica? Després del seu anterior llibre, Encara no és tard, Andreu Escrivà ens mostra un anàlisi molt interessant de la situació a la que ens enfrontem com a individus i com a societat.
I és que el canvi climàtic és el major repte al qual ens enfrontem en el segle XXI, però què vol dir això? Com he d’actuar enmig de missatges apocalíptics i culpabilitzadors? Fem alguna cosa? Sabem si ho hauríem de fer? Però el sistema econòmic no canvia, així que, serveix d’alguna cosa el nostre possible xicotet canvi? Fins i tot Escrivà es planteja, què té a veure una setmana laboral de quatre dies amb una ceba embolicada en plàstic?

És cert el que ens mostra la sinopsi de ¿Y ahora yo qué hago? Hi ha desenes de notícies que s’amunteguen cada dia en periòdics, informatius i xarxes socials. Informes catastròfics, mobilitzacions juvenils, fenòmens meteorològics extrems. També consells per a una vida més sostenible que, no obstant això, ens fan sentir pitjor. És un allau d’informació que desorienta i genera impotència, però el tema ens importa i sentim la necessitat de fer alguna cosa, per això la pregunta sempre emergeix: «I ara jo què faig?».

Andreu Escrivà i Capitán Swing, l’editorial, ho tenen molt clar per a que no ens fem falses expectatives. El llibre no és un receptari per a una vida baixa en carboni, ni un full de ruta sobre la transició ecològica per a les pròximes dècades. I ens continuen avisant – no llegiràs en aquestes pàgines un mostrari de l’horror futur que ens dibuixen els escenaris climàtics, ni descobriràs un llistat de prometedores solucions tecnològiques. Perquè no, no existeix una solució màgica enfront del canvi climàtic que pugues brandar com a arma llancívola, ni una conspiració que sobtadament ho explique tot, eximint-nos d’haver d’actuar -. Aleshores, què trobarem al llibre? Eines per a activar-nos i impulsar el canvi en els altres, algunes de les arrels de la insostenibilitat i, per descomptat, les llavors disperses d’un futur que hem de cuidar i treballar. Amb temps, amb esperança i amb audàcia. Ens animem a la lectura i al debat?

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia