Confèrencia-Debat
Martes 25/9 de 2018   19.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives de la Universitat de València inaugura la programació d’aquest curs al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València amb la conferència de Elvira Lindo el pròxim 25 de setembre. Sota el títol ‘A la cerca d’una veu pròpia’, la conferència de l’escriptora i periodista (Aula Magna, 19 hores), inaugura un cicle de conferències de dones creadores que reunirà les escriptores Pilar Aguilar (29 d’octubre) i Pilar Pedraza (29 de novembre) i la il·lustradora Paula Bonet (4 de desembre).  El cicle està coorganitzat pel Vicerectorat de Cultura i la Unitat d’Igualtat de la Universitat.

Prèviament, el dia 24 de setembre a les 19:30 hores tindrà lloc a La Nau el debat ‘Europa, fites i propostes’ amb motiu de la presentació del llibre ‘Europa como tarea’. Hi intervindran Mariam Camarero, catedràtica d’Economia Aplicada de la Universitat Jaume I de Castelló i titular de la càtedra Jean Monnet; Eugenio Nasarre, autor coordinador del llibre i vicepresident del Consell Federal Espanyol del Moviment Europeu, Rafael Ripoll director de l’Institut d’Estudis Europeus Universitat Catòlica de València i Francisco Aldecoa, catedràtic de Relacions Internacionals de la Universidad Complutense i president del Consell Federal Espanyol del Moviment Europeu. L’acte estarà moderat pel vicerector de Cultura i Esport, Antonio Ariño. Amb aquest debat s’inicia el cicle de conferències ‘Les raons d’Europa’, que comptarà amb dos sessions més per part de l’eurodiputada Inmaculada Rodríguez-Piñero (8 de novembre) i  l’expresident del Parlament Europeu, Enrique Barón Crespo (17 de desembre). Aquest cicle està organitzat conjuntament pel Vicerectorat de Cultura i el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València.

L’Escola Europea de Pensament Vives ha programat un tercer cicle al Centre Cultural La Nau per aquest inici de curs: ‘Drets en moviment’, organitzat pel Vicerectorat de Cultura, Amnistia Internacional, l’Aula d’Història i Memòria Democràtica i per la Càtedra de Divulgació de la Ciència, que reunirà a diferents veus acreditades en drets humans. Hi participaran periodistes i polítics entre els quals es troben: Isabel Martínez (16 d’octubre), Mikel Mancisidor (23 d’octubre), Esteban Beltrán (27 de novembre), Lucia Avilés (28 de novembre), Javier Plaza (4 de desembre) i Manuel Jabois (18 de desembre).

L’entrada a totes les conferències és lliure i limitada a la capacitat de la sala.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola, a més, té la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat; Ajuntament de València; Conselleria de Transparència; Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport; Acadèmia Valenciana de la Llengua; Institut Alfons el Magnànim; Escola Europea d’Humanitats; i Caixa Popular.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia