etnomusic_2019post_web_1
Música
Jueves 20/6 de 2019   20.15
Museu Valencià d'Etnologia
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

La Banda Morisca està formada per músics de diferents procedències que convergeixen en les músiques d’arrel i tradició, amb la inquietud d’experimentar i evocar l’herència cultural de l’antic al-Àndalus i el seu reflex en el so de l’Andalusia actual, el Magrib i el Pròxim Orient.

Amb el seu treball Gitana mora s’endinsen en el paper de la dona en al-Àndalus, un paper crucial per a la cultura i el coneixement. El treball és una exaltació a la feminitat, a la força femenina, a la sapiència, a la nutrícia i al manteniment de la tradició i la saviesa.

Al llarg de la seua trajectòria la formació ha tingut una gran repercussió a nivell internacional realitzant gires pels Estats Units, Canadà, Cuba, Marroc, Portugal, França, República Txeca, Àustria, Polònia…

Amb els seus dos discs en el mercat continuen ampliant fronteres i han representat Espanya en diferents mercats internacionals com SXSW (Austin, Texas), WOMEX 2017, Fira de Manresa…

Josemari Cala (veu), José Cabral (cordes), Belén Lucena (violí), Antonio Torres (vents), Juanmi Cabral (baix elèctric), David Ruiz (percussions).

Museu Valencià d'Etnologia Ciutat Vella

Corona, 36
46003 Valencia