etnomusic_2019post_web_1
Música
Jueves 13/6 de 2019   20.15
Museu Valencià d'Etnologia
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Las Damas de la Canción Árabe és un homenatge a Umm Kulzum, Fairuz i Asmahan, tres figures inqüestionables de la cultura musical àrab contemporània, que compta amb l’extraordinària veu de la cantant síria Linda al-Ahmad i la direcció musical de Hames Bitar.

Les tres han jugat un paper molt destacat en la lluita pels drets de les dones i la seua visibilitat en l’espai públic. L’egípcia Umm Kulzum va ser, a més de l’«astre d’Orient», un personatge la imatge del qual va reclamar la unitat dels àrabs. La síria Asmahan va haver d’exiliar-se a Egipte amb la seua família pel seu compromís polític. Fairuz, la cantant libanesa de veu multicolor, va ser tota una revolució cultural, tant en la poesia com en la música. Totes elles gaudeixen d’una enorme popularitat en tot el món àrab i són admirades pels artistes de les avantguardes àrabs actuals. L’espectacle ha nascut sota l’auspici de Casa Árabe a Madrid i va ser presentat en el Centro Cultural Conde Duque.

Linda Al Ahmad (veu), Hames Bitar (llaüt àrab i direcció musical), Luis Taberna (percussió), Kaveh Sarvarian (ney i flauta), Salman Mubarak (contrabaix), Larbi Sassi (violí).

Museu Valencià d'Etnologia Ciutat Vella

Corona, 36
46003 Valencia