etnomusic_2019post_web_1
Música
Jueves 9/5 de 2019   20.15
Museu Valencià d'Etnologia
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Uxía, «la veu de l’Atlàntic», és considerada la gran dama de la música gallega i una de les majors divulgadores de la seua poesia. En 30 anys de carrera artística ha renovat la música tradicional gallega connectant-la amb les cultures atlàntiques, combinant alalás tradicionals amb morna, fado i ritmes brasilers, i posant veu a alguns dels escriptors ibèrics més importants, com Rosalía de Castro, Manuel María, Saramago o Federico García Lorca.

Uxía explora en els seus treballs el mestissatge, la cerca d’un espai per a la veu de la dona i el diàleg entre cultures. Ha treballat amb músics de Brasil, Portugal, Cap Verd o Guinea Bissau. A Espanya ha col·laborat amb Kepa Junkera, Carmen París, Santiago Auserón, Martirio, Javier Ruibal o Sílvia Pérez Cruz.

El 2017, va obtindre el Premi de la Cultura Galega i en 2018 fou guardonada amb el Premi MIN Música Independent al millor àlbum en gallec per Uxía-O.

Uxía (veu), Sérgio Tannus (guitarra, viola caipira, percussió), Bleuenn Le Friec (arpa clàssica), Santi Cribeiro (acordió), Isaac Palacín (percussió), José Manuel Díaz (contrabaix), Quim Farinha (violí)

Museu Valencià d'Etnologia Ciutat Vella

Corona, 36
46003 Valencia