etnomusic_2019post_web_1
Música
Jueves 23/5 de 2019   20.15
Museu Valencià d'Etnologia
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

En aquest espectacle, Pep Gimeno Botifarra, col·labora amb el cantant i violinista marroquí Ahmed Touzani fent una fusió de la música valenciana i magribina. Després d’anys de col·laboracions esporàdiques s’han decidit a muntar un projecte exuberant, amb una sonoritat riquíssima.

Per al crític Josep Vicent Frechina, Botifarra i Ahmed Touzani detecten en les músiques populars de les dues bandes de la Mediterrània parentius propers, avinences melòdiques estretes, ritmes consanguinis i afinitats subtilíssimes. A la fi, un treball que reivindica la Mediterrània com un espai de convivència i intercanvi.

El repertori està format per temes proposats pels dos músics. Botifarra aporta cançons no enregistrades fins ara, originaries d’Ontinyent, Xàbia, Biar, Rotglà i Corberà, el Genovés, etc. De l’altra banda del Mediterrani, Ahmed proposa temes relacionats amb les noces o amb la immigració.

Xus Belda (percussió), Vicent Carrasco (guitarró, guitarra i llaüt), Òscar Cortés (baix elèctric), Pep Gimeno Botifarra (veu i percussió), Hèctor Peropadre (dolçaina, llaüt i acordió), Juan Ramón Martí (dolçaina i flabiol), Pere Ródenas (guitarra i llaüt àrab), Aitor Sáez (percussió), Ricard Soriano (dolçaina i flabiol), Ahmed Touzani (veu i violí).

Museu Valencià d'Etnologia Ciutat Vella

Corona, 36
46003 Valencia