Música
Jueves 24/6 de 2021   20.15
L'Etno
Valencia (Ciutat Vella)

Sara Correia va començar des de molt jove a cantar regularment a les cases de fado més famoses de Lisboa. Als 13 anys d’edat va guanyar el Gran Noite do Fado (un festival important de fado i concurs de cant, establert el 1953). Poc després va ser convidada a cantar en un dels llocs més importants per a fado a Lisboa: la Casa de Linhares. Allí va cantar i va aprendre de les grans veus del fado com Celeste Rodrigues, Jorge Fernando i Maria da Nazaré, entre d’altres. Unes influències que es van completar amb el contacte amb Amália Rodrigues, “l’última fadista” que la va inspirar profundament en el camí que ha seguit fins hui.

En 2018 va publicar el seu primer disc, Sara Correia, pel qual va ser nominada per al Play‑Portuguese Music Awards, en les categories de Millor Àlbum de Fado i Millor Nou Artista. Wrasse Rècords va difondre aquest disc en l’àmbit internacional durant 2019, i va entrar amb notable èxit en el mercat musical del Regne Unit, Alemanya, França, Benelux i el Japó. La seua implantació internacional l’ha portat a actuar en diversos festivals internacionals de Canàries, Xile, Àustria, Noruega, Itàlia o Corea del Sud.

El 2020 va editar el seu nou àlbum, Do Coraçao, que ràpidament es va col·locar en les llistes dels discos de l’any a Portugal, i que presenta en viu el 2021, amb els seus nous grans èxits i altres clàssics de la història del Fado.
Sara Correia (veu), Diogo Clemente (guitarra clàssica), Ângelo Freire (guitarra portuguesa), Marí de Freitas (baix acústic).

L'Etno Ciutat Vella

Corona, 36
46003 Valencia