Música
Sábado 5/6 de 2021   22.30
L'Etno
Valencia (Ciutat Vella)

Cantaora nascuda en Triana (Sevilla). A més d’intèrpret, Rosario assumeix el paper de compositora, productora, lletrista i multiinstrumentista (s’acompanya amb guitarra, baix elèctric i percussió). Amb quatre discos en el mercat i dues nominacions als Latín Grammy Awards al Millor Àlbum Flamenc, La Tremendita s’ha convertit, segons la crítica, en una de les grans renovadores del flamenc actual i en una icona dels nous temps del cante jondo. Des dels seus començaments s’esforça per estudiar la tradició sempre des del respecte, però amb un irrefrenable afany investigador i renovador, absorbint de les influències modernes sense perdre la seua essència.

Els últims anys s’endinsa en l’experimentació més absoluta, atenent sempre les seues arrels, el flamenc. Des que comença a treballar amb Pablo Martin Jones, de manera gairebé inconscient, ha buscat un espai musical cada vegada més heterogeni. Un lloc lliure de lligams estilístics i regles arcaiques, on estrènyer la tradició des de la impuresa, per a vestir-la amb sonoritats, a priori molt allunyades del flamenc tradicional.

La Tremendita posseeix un discurs experimental amb una arrel molt tradicional. Un interessant treball tan dinàmic com emotiu, on la vibració, les textures sonores, l’estètica, el so, la veu i les lletres projecten un discurs on l’autora aboca, a través de la música i les lletres, la seua visió més personal del flamenc.

Rosario La Tremendita (veu, baix elèctric i guitarra), Pablo Martin Jones (bateria i electrònica), Juanfe Pérez (baix elèctric) Juan Motos (palmes), José El Tremendo (palmes).

L'Etno Ciutat Vella

Corona, 36
46003 Valencia