Música
Jueves 3/6 de 2021   20.15
L'Etno
Valencia (Ciutat Vella)

Només en 3 anys, del 2018 al 2020, els Germans Penalba han publicat tres discos per separat, que els han situat en un lloc molt destacat dins l’escena musical valenciana.

Jonatan va rebre formació en cant d’estil i albaes. Amb els anys ha sabut portar aquests estils tradicionals al terreny de la música folk. EL 2018, va publicar De soca-rel, el seu primer disc en solitari. En aquest treball, el cantant barreja els seus orígens amb estils renovats i actuals, en els quals s’aborden clàssics de la nostra música popular com «Al país de l’olivera» o «Tio Canya» del grup Al Tall.

El 2020, els germans Penalba no van deixar de crear. Jonatan va editar Reversions, una versió pròpia de temes d’altres cantants contemporanis (Feliu Ventura, Miquel Gil, Ovidi Montllor, Raimon…), pel qual va rebre el Premi Carles Santos al millor disc de difusió i mestissatge. Per part seua, Christian va publicar Canvis, disc que recull lletres clàssiques de la música folk valenciana, en el qual s’agrupa un repertori emanat dels balls tradicionals, com les jotes o els fandangos.
A l’ETNOMUSIC es presenten en grup, amb una lectura nova del repertori tradicional en la qual es fonen dues veus que, amb estils i colors diferents, lliguen a la perfecció. I, a més, acompanyats per una formació de luxe.

Xus Belda (percussió), David Borja (baix elèctric), Raül García (trompeta), Tony Molina (trombó), Christian Penalba (veu), Jonatan Penalba (veu), Hèctor Peropadre (acordió, llaüt i dolçaina), Pere Ródenas (guitarra).

L'Etno Ciutat Vella

Corona, 36
46003 Valencia