gaizca_project_01_foto_de_lieve_boussauw
Música
Jueves 27/5 de 2021   20.15
L'Etno
Valencia (Ciutat Vella)

Gaizca Project és un projecte sorgit de la trobada de músics de diferents procedències que pretén divulgar les músiques tradicionals i populars gallegues, basques i catalanes, des d’una òptica contemporània i oberta.

El grup té el seu origen en 2013, any en què comença una estreta relació entre el músic basc Iñaki Plaza amb Ialma, grup format per cantants belgues, filles de l’emigració gallega. Anys més tard, aquesta relació s’amplia amb la incorporació del músic català Manu Sabaté.

La presentació de Gaizca Project es va fer en la Fira Mediterrània de Manresa de 2018 i va suscitar gran interès entre els programadors. Aquest mateix any el grup va participar en WOMEX 2018. Un any mes tard, després de dues residències de creació a Euskadi i a Bèlgica, van gravar el seu primer disc, que van presentar en diferents festivals internacionals de música folk: Festival Compostela (Brussel·les, Bèlgica), Rudolstadt Festival (Alemanya), Festival Demandafolk (Burgos), Música al Parc (Olot, Catalunya), Ligat Festival (Puilaurens, França) o Weltmusik Fest (Bèlgica).

En 2020 van haver de cancel·lar concerts confirmats a Corea del Sud, Alemanya, Portugal i França però van poder realitzar dos concerts molt entranyables per al grup: Tradicionaruis de Barcelona en homenatge a Kepa Junkera i el de les Festas do Apóstolo de Santiago de Compostel·la.

Ialma -Marisol Palomo, Verónica Codesal, Eva Fernández i Natalia Codesal- (veus i percussions tradicionals), Iñaki Plaza (trikitixa i txalaparta), Manu Sabaté (gralla i tenora), Ciscu Cardona (guitarra), Kepa Calvo (bateria i txalaparta).

L'Etno Ciutat Vella

Corona, 36
46003 Valencia