Música
Jueves 17/6 de 2021   20.15
L'Etno
Valencia (Ciutat Vella)

Eduard Navarro sempre ha estat lligat a la restauració i recuperació de la música tradicional valenciana. Va estudiar violí en el conservatori, llaüt tradicional i dolçaina amb el gran Joan Blasco. Es va enrolar en diverses formacions de música popular i posteriorment, va crear i va col·laborar amb grups del panorama folk, músiques tradicionals, ètniques i de música antiga.

En l’actualitat, aquest multiinstrumentista consumat i professor de música ha actuat en nombrosos països d’Europa i el Mediterrani, i és un dels músics valencians més importants en l’àmbit de la música tradicional. Sovint, lluny dels focus i del protagonisme, Eduard Navarro ha estat present en alguns dels projectes musicals més importants al nostre territori: L’Ham de Foc, Urbàlia Rurana, Miquel Gil, Capella de Ministrers, Tres fan ball, Mara Aranda…, i ha col·laborat amb grans artistes com Al Tall, Kepa Junkera o Eliseo Parra.

Amb Eduard Navarro- Ensemble Duna, el músic aporta la seva àmplia trajectòria musical en un nou projecte centrat en la música tradicional de l’àmbit mediterrani. Una mescla de temes instrumentals i cançons de diversos països: cançons valencianes, de Bòsnia, de Bulgària, de Creta o de Macedònia…, el repertori dels trobadors occitans, les danses medievals italianes o de cantigues de Santa Maria. Tot això interpretat en les llengües originals respectives.

Juanfran Ballester (bouzouki i samfoina), Carlos Mercado (percussions), Edu Navarro (violí, moraharpa i viola de gamba), Eduard Navarro (moraharpa, llaüt àrab [‘ud], gaida búlgara, cornamuses, xaramites, arranjaments i direcció), Mari Carme Servà (veu).

L'Etno Ciutat Vella

Corona, 36
46003 Valencia