OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Música | World ♪
Jueves 9/11 de 2017   20.00
Museu Valencià d'Etnologia
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Després de la bona acollida del cicle ETNOMUSIC realitzada la passada primavera, el Museu proposa al públic un nou cicle de 4 concerts de format més reduït i acústic. L’objectiu és mostrar propostes de música folk i del món amb un to més proper, amb formacions reduïdes (duos o tercets) propiciant un ambient més pròxim amb el públic, en un espai tancat. El cicle es compon de 4 concerts que es realitzaran en el Museu Valencià d’Etnologia (sala Alfons el Magnànim) els dies 9,16,23 i 30 de novembre a les 20:00 hores. El festival forma part del cicle d’activitats culturals que organitza el Museu cada any al voltant de la cultura tradicional i la diversitat cultural. El projecte pretén presentar música tradicional valenciana amb plantejaments moderns i actuals; mostrar propostes musicals de diferents llocs d’Espanya i del món, sempre vinculant el caire tradicional amb noves lectures musicals.

El Festival ETNOMUSIC TARDOR 2017 presenta 4 formacions de València i d’Espanya. El cicle s’enceta amb NUS Miquel Gil i Pepe Gimeno, Botifarra. Un concert ple de romanços, albaes, nadales, jotes, seguidilles, havaneres. Tot un plegat de peces musicals reconeixibles pel públic més major i també pel més jove, gràcies a estos dos músics valencians (9 de novembre. 20 hores.)

El dia 16 de novembre actuarà el duo Feten Feten, que proposarà una ruta sonora per les nostres arrels i tradicions musicals. Composicions a ritmes de ball, foxtrot, polca, vals, xotis i seguidilles que ens portaran a músiques de la península Ibèrica, Itàlia, Argentina o Portugal. Tot sustentat amb instruments com el violí, l’acordió, la trompeta, la mandolina i altres instruments menys ortodoxos (el xerrac, la flauta de cadira de càmping, ala de voltor, etc.). (16 de novembre. 20:00h).

BESARABIA (Música de la mediterrània i els Balcans), actuarà el dia 23 de novembre. En este concert el grup valencià mostra un viatge a través de la gran varietat de música dels Balcans, terra de confluència de tots els pobles que al llarg dels segles han viatjat d’orient a occident. El grup combina composicions pròpies amb temes d’influència tradicional en les que es fusionen el so balcànic i mediterrani amb lletres valencianes i elements més moderns com el jazz, el flamenc, etc. En aquest concert, Besarabia presentarà el seu primer disc, Ritmos, trenzas y gatos, una proposta carregada d’energia en la qual es barregen ritmes, danses búlgares i tradicionals, cantats en llengua romaní. (23 de novembre. 20:00 h.)

Per últim actuaràn Matthieu Saglio & José ‘El Piru’ (Eclectic Flamenco). El violoncel·lista francés Matthieu Saglio i el guitarrista flamenc José El Piru creuen els seus camins en un diàleg espontani, on les deu cordes (guitarra flamenca i cello) componen un ventall sonor de mil matisos. La música d’aquest duo, presentada en el seu disc Petit à Petit, s’arrela en el flamenc per a escapar-se amb més llibertat cap a altres horitzons al llarg dels nombrosos viatges sonors que ofereixen els dos músics. Un treball que deixa la porta oberta a un estil singular en el qual se succeeixen moments melòdics, rítmics, lleugers, fins i tot fogosos. (30 de novembre. 20:00 h.)

El cicle introdueix la novetat de poder accedir a les entrades (gratuïtes) mitjançant la reserva online, de forma que les entrades es poden adquirir en el propi museu, o a traves de la pàgina web.

Aforament limitat. Accés gratuït

Arreplegada d’entrades a partir del dimarts anterior a cada concert (màxim dues entrades per persona) al vestíbul del Museu Valencià d’Etnologia (de 10 a 20 hores) o a través de la web: http://www.museuvalenciaetnologia.es/ca/etnomusictardor2017

Museu Valencià d'Etnologia Ciutat Vella

Corona, 36
46003 Valencia