Altres
Jueves 13/5 de 2021   18.30
Centre del Carme
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

L’acció parteix d’un espai buit i informe en el qual el públic es distribueix sense cap referència o referències equívoques respecte a com es desenvoluparà la performance. A partir d’aqueix moment quatre cadires que van apareixent progressivament i es conformen com l’eix fonamental al voltant del qual s’articula el treball. Té una configuració circular i les quatre cadires de la mateixa manera que van aparéixer progressivament desapareixen. A part d’aquest punt focal l’acció es desenvolupa també en els marges de l’espai i en els marges del públic reflexionant sobre els aspectes tècnics del propi dispositiu performatiu.

Nieves Corretja i Abel Loureda, després d’una llarga carrera per separat que s’inicia a principis dels noranta, tant en el camp de la creació com en el de l’organització; en 2012 decideixen començar una nova etapa treballant i vivint juntes assegurances que l’aventura de compartir el procés de creació,seria sempre interessant, enriquidora i divertida. Des de llavors han participat en altres processos de treball col·lectiu entorn de la performance com NeoNeoDADA (Berlín i Berna) i VaconVino (Espanya).

Tots dos comparteixen el mateix concepte sobre la performance: simplicitat, no tecnologia, objectes i idees quotidianes… El procés de creació en el seu treball té relació amb les seues vida, les seues esperances, com una reflexió inconscient del seu procés de coneixement comú. L’atzar, com tan sovint en les seues vides, és un factor determinant que resol moltes dels seus performances.

Treballen sempre amb una “partitura” fixa amb la qual controlem el temps, l’espai i les seues presències. El que succeeix en les escletxes d’aqueixa “partitura” és sempre una sorpresa tant per a ells com per a l’audiència. Un equilibri entre el control i l’atzar, el conscient i l’inconscient, sobre jo i nosaltres

Centre del Carme Ciutat Vella

Calle Museu, 2
46003 Valencia