Altres
Viernes 15/10 de 2021   19.00
Centre del Carme
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Reinterpretació de las Greguerías de Ramón Gómez de la Serna.

En la primera sessió l’acció dialoga amb l’escriptura, amb les Greguerías de Ramón Gómez de la Serna i el repte que suposa entrar en el llenguatge escrit des de la performance art. Aparentment aquests dos llenguatges estan allunyats: l’acció i l’escriptura, però per la particularitat de les Greguerías tindrem un punt de connexió, perquè estan formades a partir de la combinació de metàfora i humor.

Aquesta mescla ajuda a unir pensament i vida, molt propi també de l’acció. Aquest serà el nostre punt de partida perquè considerem que la metàfora està carregada de força sensible i experiencial, qüestions que relacionem directament amb la pràctica de l’art d’acció. Des de la performanceart, busquem maneres de crear punts de fugida, per a així descobrir noves combinacions entre els diferents codis.

1. La immortalitat del cranc consisteix a caminar cap endarrere, rejovenint cap al passat.
2. Les roses se suïciden.
3. Dels joncs va nàixer el flamenc.

Les Greguerías són textos breus semblants a aforismes que generalment consten d’una sola oració de dues o més línies, i que expressen pensaments filosòfics, humorístics, pragmàtics, lírics, o de qualsevol altra índole. Una sentència enginyosa i en general breu que sorgeix d’un xoc casual entre el pensament i la realitat.

Centre del Carme Ciutat Vella

Calle Museu, 2
46003 Valencia