Confèrencia-Debat
Martes 9/3 de 2021   19.00
Youtube La Nau
online (Altres)
Entrada libre

Dimarts, 9 de març, a les 19 hores, l’advocada penalista, experta en gènere i interseccionalitats, Laia Serra, reflexionarà sobre les violències de gènere digitals des de la perspectiva jurídica, en una nova sessió del cicle VALÈNCIA THINKS GLOBAL. Imaginem el futur. La conferència, que porta per títol ‘Enfrontant el masclisme digital’, comptarà també amb la intervenció d’Herminia Rangel, jutgessa titular del Jutjat de Violència sobre la Dona núm. 3 de València, que dialogarà amb Laia Serra sobre els reptes que presenten aquest tipus d’agressions masclistes i les respostes que s’estan articulant des d’àmbits diversos. La sessió serà presentada per la vicerectora de Cultura i Esport de la Universitat de València, Ester Alba, i es podrà seguir en directe a través del Canal de YouTube del Centre Cultural La Nau.

En aquesta nova sessió de VALÈNCIA THINKS GLOBAL, l’advocada i activista Laia Serra abordarà les particularitats de les violències masclistes en el terreny digital i de les noves tecnologies. Entre altres qüestions, analitzarà com és i com s’organitza el masclisme en xarxa, a quines dones impacten especialment aquest tipus de violències i quines són les problemàtiques jurídiques pràctiques que es donen a l’hora de denunciar, investigar i enjudiciar aquests delictes. A més, en la segona part d’‘Enfrontant el masclisme digital’, Laia Serra entaularà un diàleg amb la jutgessa Herminia Rangel, magistrada del Jutjat de Violència sobre la Dona de València des de l’any 2007.

Laia Serra Perelló és advocada penalista, formadora experta en drets humans, tecnologies de la informació i la comunicació, discriminacions i gènere, i autora de la investigació Las violencias de género en línea (2018). Forma part de l’associació Dones Juristes i de l’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans, entre altres, i col·labora regularment amb col·lectius feministes. Així mateix, és assessora de l’Observatori contra l’Homofòbia (Barcelona) des de 2007 i de l’Associació d’Assistència a Dones Agredides Sexualment (AADAS) des de 2012, i escriu regularment articles d’opinió en mitjans com El Diario.es, La Directa, El Punt Avui i Pikara Magazine.

Herminia Rangel Lorente és la jutgessa titular del Jutjat de Violència sobre la Dona núm. 3 de València. És professora en el màster de l’Advocacia de la Universitat Catòlica de València i col·laboradora en el màster universitari en Dret i Violència de Gènere de la Universitat de València. També imparteix classes en el curs Detecció i prevenció social de la violència de gènere des de l’administració i intervé com a ponent en xarrades al Col·legi d’Advocats.

Youtube La Nau Altres

https://www.youtube.com/c/CentreCulturalLaNauUV
online