Captura de pantalla 2017-05-25 a las 12.17.45
Confèrencia-Debat
Domingo 11/6 de 2017   12.00
TEM
Valencia (Poblats Marítims)
Entrada libre

Les jornades de Encontres 2017, que celebren enguany la seua segona edició, tindran lloc els dies 9, 10 i 11 de juny en Teatre El Musical. Presenten una programació conformada per taules de debat, ponències i tallers participatius amb destacats representants del sector cultural de la ciutat de València i de la resta de l’Estat.

Des de la PICUV (Federació d’Iniciatives Culturals Urbanes de València) i amb la col·laboració de la Regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València i Teatre El Musical, s’organitzen al mes de juny les jornades Encontres 2017 sota el lema ‘Cultura als barris per a fer ciutat’. El districte de Poblats Marítims i en concret el barri del Cabanyal és l’entorn triat per a la trobada, les seus principals de la qual seran l’edifici de Teatre El Musical i la Plaça del Rosari.

Coincidint amb el tancament de la temporada dels festivals membres de PICUV, la Federació decideix impulsar Encontres com un espai de diàleg sobre la gestió cultural en la ciutat, celebrant enguany la seua segona edició consecutiva. L’objectiu principal de les jornades és obrir un espai per a l’acció al voltant de la cultura i el desenvolupament artístic de la ciutat, així com establir vincles entre els diferents actors culturals que, des de la ciutadania, la creació, l’associacionisme i les institucions, gestionen projectes que contribueixen al desenvolupament social en l’entorn metropolità.

El programa per als tres dies s’estructura principalment al voltant de ponències, taules redones i tallers participatius, als quals assistiran diferents col·lectius i personalitats de l’àmbit de la cultura de la ciutat de València i de la resta de l’Estat. Amb el propòsit de dirigir la mirada cap a l’estat de la qüestió de la gestió cultural urbana, es tractaran diferents temàtiques que concerneixen al sector, com són les polítiques culturals, les vies de finançament i desenvolupament de projectes, les eines tecnològiques per a la cultura comunitària, la recuperació d’espais ciutadans, i l’estratègia dels nous ajuntaments per al canvi.

Ponents amb molt de recorregut cultural com Manuel Delgado, Jaron Rowan, Mireia Mora o Azucena Klett seran els encarregats d’obrir el diàleg i conversar amb diferents participants, gestors públics, professionals de la cultura, i col·lectius de l’àmbit cultural, associatiu i empresarial. Prop de 30 participants estaran presents en les taules redones amb la intenció d’abordar molts dels temes vitals per a futur proper de l’ecosistema cultural de la ciutat de València, com la baixa inversió i incentivament per part de les administracions, la necessitat d’un pla integral per a la cultura, o el desenvolupament d’un model de política cultural més dinàmic i amb objectius definits.

Tindran lloc també en la trobada dos tallers participatius: el conduït per Ania González amb una metodologia de investigació-acció participativa dirigit a col·lectius culturals, i el taller de llums i ombres que impartirà El Retrocolectivo per als més xicotets, i que tindrà com resultat el documental ‘Natzaret, platja robada’ mitjançant l’ús del teatre d’ombres i la tècnica retroprojectada. La resta de la programació en el seu vessant artístic ho complementen els concerts de Nacho Perea (divendres 9 de juny) i la nit de blues amb Blue Eye Soul i High & Low (dissabte 10 de juny), tots dos programats en la Plaça del Rosari.

Diumenge 11 de juny
12:00 -14:00: Taula 5 – Municipalisme, Ajuntaments per al canvi (TEM)
La construcció d’espais per a l’articulació de moviments socials i la seua participació en la institució, el reconeixement i suport als teixits vius que conformen la realitat cultural, o la cultura entesa com ben comú enfront de la implantació de les lògiques tipus “marca territori” o city branding, són alguns dels principals reptes del municipalisme futur.
Ponent: Azucena Klett (Assessora del Àrea Cultura, Ajuntament de Madrid)

14:00: Paella col·lectiva (Plaça del Rosari)

16:00-19:00: Taller Participatiu – La cultura va ser un teatre i per a nosaltres una fàbrica (Ania González)
Proposta metodològica de la investigació-acció participativa
Inscripció prèvia al taller en plataformaicuv@gmail.com

TEM Poblats Marítims

Plaza del Rosario, 3
46011 Valencia