Música
Domingo 18/4 de 2021   19.00
Auditori de Torrent
Valencia (Zona + Alla…)
10€

TEATRE POÈTIC AMB MÚSICA FLAMENCA EN DIRECTE

La poeta PACA AGUIRRE, Premi Nacional de Poesia (2011) i Premi Nacional de les Lletres Espanyoles (2018), i l’actriu i dramaturga Lola López inicien l’any 2005 una relació d’amistat que prompte es transforma en una poderosa complicitat creadora. Des del primer moment van quedar ENCENDIDAS, igual que el diàleg poètic que conforma aquest espectacle i que recorre part de la vida i obra inabastable d’aquesta poeta.

La dramatúrgia de Lola López realitza un recorregut per l’univers de Paca en el qual s’entrellaça la intensa vida de la poeta amb tots els amors que li han acompanyat i influenciat en la seua obra: la seua amistat amb els grans intel·lectuals del seu temps, la memòria i els quadres del seu pare, executat a garrot vil pel franquisme, la música i la fotografia, la seua filla i també poeta Guadalupe Grande (que a més és la responsable dels telons visuals projectats durant l’obra), Félix Grande… i tot això amb la interpretació de Lola López com a fil conductor.

Sobre l’escenari, Lola López estableix el diàleg entre Lola La Comedianta i Paca La Poeta. Al llarg de l’obra, Lola va encarnant a Paca i els seus poemes, ens relata els moments crucials de la vida de la poeta, acompanyada en quasi tot moment per la guitarra del mestre José María Gallardo i la veu flamenca de Paco del Pozo, tots dos artistes íntims amics i pròxims a Paca Aguirre. La paraula poètica de Paca Aguirre és la metxa que encén la teatralitat d’aquest espectacle multidisciplinari.

Auditori de Torrent Zona + Alla…

Calle Vicent Pallardó, 25
46901 Valencia