Presentació de llibre/disc
Martes 2/2 de 2016   19.00
Museu Valencià d'Etnologia
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre
La Biblioteca – Centre de Documentació del Museu Valencià d’Etnologia presenta dins del seu cicle d’activitats “En veu alta a la Biblioteca” el llibre La pluma y la cámara: antropología y memoria colonial en blanco y negro de Hasan G. López Sanz què es tracta del segon número de la col·lecció pròpia del Museu anomanada “Intercanvis”.
En paraules de l’autor el llibre “analitza els distints usos de la fotografía en el període clàssic de l’Antropologia quan es va constituir l’autoritat etnogràfica.” Aquestos usos no tan sols es refereixen al treball de camp dels etnògrafs, sinó també a la posteriror circulació de les imatges fotogràfiques en publicacions, museus i arxius. Centrat en el començament de la tradició africanista francesa, l’autor no oblida en el seu anàlisi comparatiu els pioners del medi acadèmic anglo-saxó.
Hasan G. López Sanz (1978) és Doctor en Filosofia per la Universitat de València i Llicenciat en Antropologia Social i Cultural per la UNED. Professor Associat en la Facultat de Filosofia de la UV-EG, les seues recerques versen sobre Antropologia Filosòfica, anàlisi històricocrítics de l’antropologia empírica, Estètica i Teoria de les Arts, mostrant un interès especial per la fotografia i els seus usos públics. Ha publicat articles en revistes com a Pasajes; Revista de pensamiento contemporáneo; Quaderns de filosofia i ciència, Quaders-e; Quaderns de l’Institut Català d’antropologia; Tribal Arts o Concreta. A més, és co-editor del llibre La misión etnográfica y lingüística Dakar-Djibouti y el fantasma de África, publicat en 2009 per la Universitat de València.

Museu Valencià d'Etnologia Ciutat Vella

Corona, 36
46003 Valencia