autorsDebats2
Confèrencia-Debat
Miércoles 16/1 de 2019   19.00
Centre Cultural La Beneficència
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, depenent de l’àrea de Cultura de la Diputació, anuncia una programació potent i atractiva amb cinc ‘Debats del Magnànim’ per al primer trimestre de 2019, que començarà amb el sociòleg francés Michel Maffesoli el 16 de gener, qui parlarà sobre Llibertat i control social. En febrer visitaran València el professor de la London School of Economics David J. Madden, qui analitzarà el problema de l’habitatge (En defensa de l’habitatge, 6 de febrer) i la historiadora parisenca Sophie Baby, qui dissertarà sobre La transición violenta, 28 de febrer. Tancaran la programació del trimestre la divulgadora nord-americana Dava Sobel (L’univers de cristal, 5 de març) i el debat que, sota el títol de Populisme, realitzarà el politòleg xilé Cristóbal Rovira (11 de març).

Vicent Flor, director del Magnànim, considera que “en moments de confusió i incertesa com el que vivim són més necessaris que mai el debat i la reflexió pausada. Només pensant i només debatent podrem escapar de la tirania de l’immediat i de tanta opinió irreflexiva”. “Un dels nostres objectius és contribuir a fer que València siga un espai de reflexió i d’intercanvi d’idees —ha afegit—” i ha destacat que “amb els debats programats passaran per València figures de primer nivell internacional de les ciències socials i de la divulgació científica”.

Tots els Debats del Magnànim (19 hores) són d’accés lliure i gratuït fins a completar l’aforament.

Maffesoli, pare de la sociologia de la vida quotidiana

El primer ‘Debat del Magnànim’ de 2019 serà amb el sociòleg francés Michel Maffesoli (Herault/Erau, França, 1944), un dels referents internacionals de la sociologia de la vida quotidiana, que ha aportat una mirada penetrant a la contemporaneïtat, molt atenta a fenòmens actuals com ara l’impacte de les xarxes socials o l’ús de l’emoció en la política. Maffesoli visitarà València el 16 de gener, per dissertar sobre Llibertat i control social. Mafessoli, autor de llibres com El tiempo de las tribus, Nomadismo: vagabundeos iniciáticos o La transformación de lo político, serà presentat per Vicent Flor i l’acte tindrà lloc al MuVIM. La intervenció serà en francés (amb traducció simultània al valencià).

Centre Cultural La Beneficència Ciutat Vella

C/ Corona, 36
Valencia