kimmel_hombres_0
Confèrencia-Debat
Jueves 5/3 de 2020   19.00
Biblioteca Pública de Valencia
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

La Institució Alfons El Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació celebra una nova sessió dels Debats del Magnànim sota el títol “Dones i creativitat”. L’acte tindrà lloc el proper dijous 5 de març a les 18.30h en la Biblioteca Pública de València (C/ Hospital, 13 – València). Al col·loqui participaran la vicepresidenta de la Diputació Maria Josep Amigó, la divulgadora literària i periodista Irene Rodrigo, la dissenyadora Verónica Fabregat i la il·lustradora Laura Pérez Granel. La entrada, com és habitual, será lliure i gratuïta fins completar l’aforament.

El doble esforç de crear i fer-se visibles
¿Com es valora i es fomenta la creativitat de les dones? ¿Quins impediments troben les creadores del nostre territori per a materialitzar els seus projectes artístics? ¿S’han hagut d’adaptar a les possibilitats de l’ecosistema, o n’han pogut generar de noves? Tot i que la llavor de la creativitat ha estat dins les dones des dels orígens de la humanitat, no va ser fins fa unes dècades quan, de forma més generalitzada, han pogut exercir-la i, de vegades, convertir-la en el motor de les seues vides personals i professionals. Fins i tot han conquerit àmbits tradicionalment masculins, com ara el còmic o l’edició.

Tot i així, la presència de les dones creadores als mitjans de comunicació i a l’imaginari col·lectiu continua sent insuficicient, i per tant elles han de fer un doble esforç: el de crear (la seua passió, la seua feina) i el de visibilitzar-se. En el debat aprofundirem en la trajectòria de les autores Laura Pérez Granel i Verónica Fabregat per a tractar d’entendre, a través de la seua experiència, quines oportunitats tenen les dones del nostre territori a l’actualitat de fer de la creativitat el nucli de les seues vides, i quines mesures caldria prendre des dels diversos àmbits implicats (polític, artístic, editorial, comunicatiu, etc.) per a afavorir la coneixença del seu treball.

Biblioteca Pública de Valencia Ciutat Vella

Hospital, 13
46001 Valencia