Confèrencia-Debat
Miércoles 4/3 de 2020   19.00
Centre del Carme
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

La Institució Alfons el Magnànim-Centre d’Estudis i d’Investigació organitza una nova edició dels Debats del Magnànim sota el títol “Els altres. Identitats i territoris invisibles”. La sessió tindrà lloc el proper dimecres 4 de març a les 19h en el Centre del Carme Cultura Contemporània (Carrer del Museu 2-4 -València). Es comptarà amb la presència de quartre acadèmics provinents de cadascun dels territoris objecte de debat: Ferran Archiles (Universitat de València), Ramón Villares (Universidad de Santiago de Compostela), David Ginard (Universitat de les Illes Balears) i Francisco Javier Capístegui (Universidad de Navarra). El moderador del debat serà Ismael Saz, director de l’Institut d’Història del Magnànim. L’entrada serà lliure i gratuïta.

Aquesta sessió dels Debats del Magnànim tractarà la situació de quatre territoris (Galícia, Navarra, Illes Balears i País Valencià) que sovint han quedat relegats a una condició d’ocultació. Aquests quatre marcs autonòmics i nacionals ocupen una posició d’”altres”, allunyats de la centralitat que Catalunya i el País Basc ocupen en les discussions mediàtiques i polítiques sobre la construcció territorial espanyola.

Són les característiques culturals i identitàries pròpies, però també les compartides, les que aquest debat es proposa posar en comú. Quina és la trajectòria de d’aquestos territoris en l’època contemporània? Quin és el paper que han jugat en el passat en l’articulació del marc autonòmic espanyol? Quin rol poden o volen adoptar en el present i en el futur de cara a una reforma o una transformació del marc constitucional? Es tracta, en definitiva, de proposar una perspectiva que puga combinar passat i present i que combine una mirada cap al futur de la construcció territorial pròpia i compartida.

Centre del Carme Ciutat Vella

Calle Museu, 2
46003 Valencia