Música
Sábado 6/11 de 2021   20.00
Teatro Principal de Requena
Requena (Zona + Alla…)
Entrada libre

El veterà músic i investigador val·lisoletà Eliseo Parra ha centrat la seua tasca en la revisió del repertori tradicional del folklore espanyol, des de paràmetres musicals contemporanis. La seua dilatada trajectòria va ser reconeguda amb el Premi Europeu de Folklore Agapito Marazuela, el 2018. Un reconeixement al treball d’un músic que ha gravat cançons tradicionals en els quatre idiomes oficials d’Espanya i que ha marcat un abans i un després en la recreació de la música tradicional espanyola.

En aquest concert, el músic ens presenta una gran part del seu repertori, compost per temes clàssics de la música tradicional i composicions pròpies inspirades en les cobles i danses de la zona central de la Península Ibèrica. Així mateix, presentarà una part del seu nou treball Cantar y batir, en el qual recull vells gèneres de balls recreats i de nova composició, amb abundant percussió i veus.

“Vaig començar aquest treball amb la intenció de fer un disc pur, simple i essencial… ¡casi ná!, intentant cantar i tocar com “les velles” que vaig veure, però s’hi va començar a ficar el meu passat en grups vocals, i se’m va colar en el treball, i va omplir de cors les cançons. D’aquesta manera, i sense instruments harmònics, les veus van omplir d’harmonia les cançons, gairebé sense adonar-me’n; vosaltres, oïdors, jutjareu el resultat”.

Eliseo Parra (veu, guitarra, percussió), Xavi Lozano (saxo, ambientació sonora i veu), Guillem Aguilar (baix i veu), Dani Espasa (teclats), Pablo Martín (veu i percussió), José Luis Ordóñez (veu i guitarra), Aleix Tobías (veu i percussió).

Teatro Principal de Requena Zona + Alla…

Cruces, s/n
46340 Requena