d0ca3954-0def-41cb-9f50-2f61e531c2b3
Escénicas
Sábado 10/4 de 2021   19.00
Teatre Micalet
Valencia (Extramurs)
13/18€

La rica ciutat estat de Venècia, centre d’una prosperitat sense precedents a partir del segle XIV, brinda a Shakespeare un marc excel·lent on situar l’engranatge dels temes que vol aplegar. Amb el Mercader de Venècia Shakespeare salta de la comèdia a la tragèdia de manera vertiginosa, amb una ironia gens evident i altament eficaç per retratar la totalitat del sistema social i la irrupció d’una societat indivividualista dominada pel poder econòmic.

La usura, la riquesa, l’odi recíproc de cultures que conviuen, la vulnerabilitat de l’estranger i la utilització perversa de la llei conformen una mirada sobre la gènesi del sistema capitalista i el naixement de la banca, en el sentit modern del terme. Konrad Zschiedrich, especialment interessat en els conflictes d’aquesta naturalesa, ha treballat per construir una versió essencial que es concentra en els moviments del capital i el sentit dels diners i la llei.

Bassanio demana tres mil ducats al seu amic Antonio, ric Mercader de la ciutat de Venècia. Necessita diners per provar d’obtenir la mà de Pòrcia, una hereva molt rica, que el podria ajudar a retornar els seus deutes si sortís vencedor de les proves que haurà de superar. Antonio, sempre exitós en els negocis, té tots els seus béns en mar i decideix buscar qui pot prestar-li aquests diners. La indagació el porta fins a Shylock, un usurer jueu que s’enriqueix amb els interessos dels diners que presta. En aquesta ocasió, però, el jueu proposa un pacte diferent: si en el termini de tres mesos Antonio no salda el deute, Shylock tindrà dret a una lliura de la seva carn. El Mercader, convençut que podrà pagar, signa l’aval. Tot acaba als tribunals.

Teatre Micalet Extramurs

Mestre Palau, 3
46008 Valencia