agenda_1503
Exposicions
Del jue 12/7 al dom 9/9 de 2018
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)

Al Botànic estrenem aquest estiu la mostra El Jardín Secreto, un projecte artístic musical per al que la seua autora, Lucia Antonini, s’inspirà en les plantes, i que la portaren a composar les cançons del seu disc, dissenyar un personatge i gravar un videoclip al nostre Jardí. Així, pretenem mostrar com pot evolucionar un procés creatiu que naix d’una idea que pot tenir la forma tan menuda com un pètal o tan gran com un penya-segat. En aquest cas, pel cap de Lucia han passat llacs, arbres, Boston, la tribu dels Mursi, Rousseau, roses, Frida Kahlo, la dansa i els Jardins Botànics. Sembla una mescla impossible, però tot forma part del seu paisatge interior, el qual explora i ens convida a sumar-nos a l’experiència per a descobrir el nostre.
En aquesta exposició podrem gaudir del videoclip que Lucia desenvolupà al Jardí Botànic, dels dibuixos que serviren per a la preproducció del vídeo, de les lletres d’algunes cançons que formen part del seu disc, de les fotografies que l’il·lustren i que recreen un personatge inventat en l’Arnold Arborètum de Boston, i d’un racó per representar tots els elements vegetals que inspiraren la creació del projecte. A més, Lucia ens ofereix un concert el mateix dia de la inauguració acompanyada del violí i el violoncel, en el Jardí i a l’aire lliure, envoltada de la vegetació que en certa manera fou l’inici i que ara tanca un cicle.
Lucia Antonini (Madrid), comença la seua carrera en les arts visuals experimentant amb diferents materials: escultura, fotografia, dibuix i especialment l’art d’acció o performance. Els seus treballs la porten a descobrir el caràcter ritual de l’obra d’art, on el procés mateix és transformador tant per a l’artista com per al públic. Després de l’après decideix bolcar-se en la seua passió per la música, emprenent els projectes On your bike, LiiL i Lucia Antonini music, publicant diversos Ep’s i completant la seua formació a nivell professional com a guitarrista, cantant i compositora. La seua música manté el caràcter ritual de les seues obres anteriors, escollint-la al costat de la paraula com a eines de comunicació i experiència estètica.

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia